??????? ?????? ??? ????? ??? ??????? | υγραερικα επιπεδα κοιλιας | cmv εγκυμοσυνη

Ασκηση και κώφωση ή βαρηκοϊα


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η άσκηση είναι απαραίτητη και πρέπει να ξεκινάει από μικρή ηλικία, τόσο για τους κωφούς, όσο και για τα άτομα με φυσιολογική ακοή. Η καλλιέργεια των κινητικών δεξιοτήτων, από νωρίς, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η χαρά της συμμετοχής, είναι εξίσου σημαντικές για όλους.

Τρόπος εξάσκησης

Η κινητική εξάσκηση των κωφών, απαιτεί την παρουσία ειδικού εκπαιδευτή, που να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές τους να ξέρει να δίνει σωστά τα παραγγέλματα με κινήσεις και να κινείται σωστά μέσα στο χώρο εξάσκησης.

Κινητικές δυσκολίες

Οι δυσκολίες που παρατηρούνται στους κωφούς, αφορούν κυρίως την ικανότητα ισορροπίας (διαταραχή κοχλία και αιθουσιαίου), τη μετακίνηση και τον προσανατολισμό στο χώρο και φυσικά την αίσθηση του ρυθμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τέτοιες δεξιότητες δεν πρέπει να καλλιεργούνται. Αντίθετα η εξάσκησή τους πρέπει να γίνεται με έμφαση, ποικιλία ερεθισμάτων και να ξεκινά από μικρή ηλικία. Ο ρυθμός διδάσκεται με την παρακολούθηση των ρυθμικών σημάτων, που δίνει ο εκπαιδευτής με τα χέρια και των ρυθμικών κινήσεων του σώματος, των ακοόντων συνασκουμένων. Οι ρυθμικές ασκήσεις είναι απαραίτητες, γιατί συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μοντέλου κίνησης, που βοηθά τα κωφά άτομα να κινούνται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Είδος άσκησης

Πρακτικά οι κωφοί μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε είδους κίνηση και στα περισσότερα αθλήματα. Η άσκηση με φυσιολογικά άτομα, καθώς και η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα, πρέπει να επιδιώκεται γιατί συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγεί. Προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην κολύμβηση όπου το κεφάλι πρέπει να διατηρείται έξω από το νερό, γιατί μέσα στο νερό, μειώνεται η ικανότατα καλού προσανατολισμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.