αντισωματα igg θετικα | antitetaniko emvolio | Πρηξιμο στον κάτω κυνοδοντα | τρανσαμινασες | ρευματοειδης αρθ

Ασκηση και κυτταρίτιδα


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ο καλύτερος τρόπος για την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας (σε απλές και όχι πολυπαραγοντικές περιπτώσεις) είναι η αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης, σε συνδυασμό με προπόνηση με βάρη και μείωση της θερμιδικής πρόσληψης από τροφές που περιέχουν πολλά κεκορεσμένα λίπη. Η τοπική άσκηση δεν βοηθά στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, αν δεν συνδυάζεται με αερόβια άσκηση, η οποία συμβάλλει στην κινητοποίηση και καύση λιπαρών οξέων, για ενέργεια.

Τι είναι κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα είναι η κατάσταση όπου μεγάλο ποσοστό λιπώδους ιστού συγκεντρώνεται σε διάφορες περιοχές του σώματος (συνήθως στους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά), συνδέεται με τους γύρω συνεκτικούς ιστούς και αντιστέκεται στη διάσπασή του. Η κυτταρίτιδα είναι πάθηση και όχι μια «φυσιολογική» κατάσταση όπως συνήθως εκλαμβάνεται.

Αιτίες εμφάνισης κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική ασθένεια. Πολλές φορές οφείλεται σε αιτίες μικροβιακές (μολύνσεις), αλλεργικές και στην κακή κυκλοφορία του αίματος. Για τις γυναίκες με φυσιολογικό βάρος, η αιτία τις περισσότερες φορές είναι τα κυκλοφορικά προβλήματα που συνδυάζονται με τις επιδράσεις των γυναικείων ορμονών. Για τις παχύσαρκες γυναίκες τα αίτια αναζητούνται κυρίως στο παραπανίσιο βάρος. Ο λόγος που στους άντρες η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται τόσο συχνά με την αντιαισθητική όψη «φλούδας πορτοκαλιού», δεν είναι η ανυπαρξία της, αλλά η διαφορετική διάταξη των λιποκυττάρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.