αντιβιοτικα και βιταμινες | αρρυθμιες καρδια | πως να ξεχωριζεις καλαμαρι με θραψαλο | μαυρα κοπρανα | στηθάγχη

Κεφαλαλγία (κατά την άσκηση)


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η κεφαλαλγία αποτελεί συχνό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εμφανίζεται πιο συχνά στους άντρες από ότι στις γυναίκες καθώς και στους πιο ηλικιωμένους αθλούμενους. Η αιτιολογία εμφάνισης δεν είναι σαφής. Συνήθως φαίνεται ότι οφείλεται είτε σε υπεραιμία, είτε σε ισχαιμία, δηλαδή είτε σε αυξημένη είτε σε μειωμένη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. Παρουσιάζεται συχνά σε αρχάριους αθλούμενους που προσπαθούν, χωρίς επαρκή προπονητική υποδομή, να ξεπεράσουν τα όριά τους. Αλλοι λόγοι που πιθανολογείται ότι προκαλούν κεφαλαλγία, όταν το άτομο είναι υγιές, είναι η ψυχολογική πίεση, η φτωχή σε υδατάνθρακες δίαιτα και η λήψη φαρμάκων.

-

-

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.