ανευρυσμα καρδιας | φυσιολογικες τιμες καμπυλης σακχαρου | στιγμα | μεκελειος απιφυση | αρρυθμιες

Θωρακικός πόνος (κατά την άθληση)


Αιτίες

Η εμφάνιση θωρακικού πόνου σε έναν αθλούμενο είναι αρκετά συχνή. Η αιτία συνήθως είναι μυοσκελετικά προβλήματα, όπως τραύματα μυών, τενόντων ή οστών, η ασκησιογενής μυαλγία, η σπονδυλαρθρίτιδα κ.α Λιγότερο συχνά οφείλεται σε ψυχοσωματικές διαταραχές, σε σπασμό του οισοφάγου και σε καρδιακές παθήσεις. Η πιο συχνή εμφάνιση θωρακικού πόνου από τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η στεφανιαία νόσος. Στεφανιαία νόσος μπορεί να εμφανίζεται ακόμα και σε νεαρής ηλικίας άτομα που συνήθως οφείλεται σε συγγενείς ανωμαλίες των στεφανιαίων αρτηριών, σε πρώιμη αθηροσκλήρωση κ.α. Η πιθανότητα εμφάνισης θωρακικού πόνου εξαιτίας καρδιοπάθειας, δεν θα πρέπει να αποκλείεται εύκολα και απερίσκεπτα κυρίως όταν εμφανίζεται σε άτομα μεγαλύτερα των 30 - 35 ετών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.