βαρηκοΐα | νοσος κρον | φτερουγισματα στο αριστερο στηθος | Τρανσαμιναση | κόπωση αδυναμία

Έρπης Ζωστήρας


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Αποτελεί εκδήλωση αναζωπύρωσης του ιού της ανεμοβλογιάς - έρπητα ζωστήρα, ο οποίος παρέμεινε σε κατάσταση ηρεμίας, μετά από ένα επεισόδιο ανεμοβλογιάς. Χαρακτηρίζεται από εντοπισμένο επώδυνο εξάνθημα του δέρματος, κατά μήκος της κατανομής του προσβεβλημένου νεύρου.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Ο έρπητας ζωστήρας αποτελεί αυτοπεριοριζόμενη νόσο, συνολικής διάρκειας 15 - 20 ημερών. Επιπλοκή της αποτελεί η μεθερπητική νευραλγία, κατά την οποία παρατηρείται επιμονή του πόνου, μετά την ύφεση του εξανθήματος. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς, καυστικός ή αμβλύς μέτριας έως ισχυρής έντασης. Η θεραπεία με Βελονισμό, μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη της νόσου και το σημαντικότερο, να περιορίσει σημαντικά τον πόνο.

Στην οξεία φάση αρκεί και μόνο η τοποθέτηση των βελονών εκατέρωθεν της βλάβης και η επιλογή δύο ή τριών απόμακρων σημείων με αναλγητική (ΠΕ4, Σ44) και ανοσορυθμιστική (ΠΕ11, ΚΑ14) δράση. Οι βελόνες εισάγονται υποδόρια, παράλληλα με το δέρμα, κατά μήκος της παρυφής του εξανθήματος και σε απόσταση ενός εκατοστού η μία βελόνα από την άλλη. Παράλληλα, η περιοχή του εξανθήματος, σαρώνεται με δέσμη ενέργειας που παράγεται από συσκευή LASER. Στην μεθερπητική νευραλγία, είναι δυνατό να τοποθετηθούν βελόνες παρασπονδυλικά, στα αντίστοιχα σημεία από τα οποία εξέρχονται του σπονδυλικού σωλήνα τα προσβεβλημένα νεύρα και να χορηγηθεί ρεύμα ελεγχόμενης συχνότητας. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το αναλγητικό αποτέλεσμα του κλασσικού βελονισμού. Οι συνεδρίες βελονισμού επαναλαμβάνονται στην οξεία φάση καθημερινά, μέχρι την πλήρη ύφεση του εξανθήματος. Στη μεθερπητική νευραλγία, οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα και ανάλογα με την ανταπόκριση της νόσου, είναι δυνατό να απαιτηθούν 15 - 20 συνολικά θεραπείες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.