καταγμα εσω σφυρου | κιρσοι οισοφαγου | μερη της κοιλιας | κακωση εσω πλαγιου συνδεσμου | ψειρες του εφηβαιου

Ο πόνος δεν πρέπει να μετατραπεί σε μίσοςΤη λύπη τους και τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι Ελληνικές μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και επισημαίνουν ότι ο πόνος δεν πρέπει να μετατραπεί σε μίσος και η βία δεν πρέπει να γεννάει βία.

Μην ξεχνάμε, αναφέρει η ανακοίνωση, ότι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο σε κάθε χώρα που εμπλέκεται σε παγκόσμια σύγκρουση, είναι πάντα οι φτωχοί και περιθωριοποιημένοι άνθρωποι και ως εκ τούτου, η επόμενη κίνηση πρέπει να επιλεγεί με περισσή σύνεση, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες.

Οι ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν ότι κάθε αντίδραση η οποία έμμεσα ή άμεσα θα έπληττε άλλους ανθρώπους, θα προκαλούσε εντάσεις και φανατισμό, θα καταστρατηγούσε βασικές ανθρωπιστικές αξίες ή θα καταπατούσε ανθρώπινα δικαιώματα, συγκαταλέγεται στη λίστα των ενεργειών που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διαιωνίζουν το φαύλο κύκλο της βίας.

Αντιλαμβανόμαστε, συνεχίζει η ανακοίνωση και συμμεριζόμαστε πλήρως την ανάγκη παραπομπής στη δικαιοσύνη όλων όσοι εμπλέκονται στις τραγικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πρωταρχικό μέλημα όλων μας όμως είναι η προστασία των αμάχων.

Καταλήγοντας στην κοινή δήλωσή τους οι ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις αναφέρουν:
"Για όλους αυτούς τους λόγους:

-Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με εκείνους που φέρουν την ίδια άποψη, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.

-Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αξιολογήσουν προσεκτικά τον αντίκτυπο της προτεινόμενης στρατιωτικής δράσης πάνω σε φτωχούς, αθώους και άμαχους. Είναι επιτακτικό να μη γίνει το μίσος κινητήρια δύναμη αντιδράσεων που μόνο πόνο θα προκαλέσουν. Κάνουμε έκκληση για συγκρατημένη πολιτική προκειμένου να αποτραπούν οι ένοπλες συγκρούσεις.

-Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και κάθε χώρα ξεχωριστά να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο τεράστιο ζήτημα των προσφύγων από το Αφγανιστάν. Να σεβαστεί δε, την αμερόληπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όποτε και όπου χρειαστεί σε αυτούς τους πληθυσμούς.

-Καταδικάζουμε τις διακρίσεις και τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μελών μειονοτήτων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.