εγκαυμα στο στομα | ετερόζυγος β-μεσογειακή αναιμία | ομφαλοκήλη | κυφωση αιτιες | διογκωση στη βουβωνικη χωρα

Παθητικές διατάσεις


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Οι παθητικές διατάσεις χαρακτηρίζονται απο τη μέγιστη τροχιά της κίνησης και πραγματοποιούνται με τη βοήθεια άλλου ατόμου. Αντίθετα απο τις ενεργητικές διατάσεις, στις παθητικές το εύρος της κίνησης εξαρτάται και απο τα μη συσταλτά στοιχεία της άρθρωσης (συνδετικός ιστός), τα οποία δεν έχουν την ιδιότητα συστολής και χαλάρωσης και για να επιμηκυνθούν, ώστε να επιτευχθεί κίνηση σε όλη την τροχιά, πρέπει να διαταθούν παθητικά.

Πως γίνονται

Οι παθητικές διατάσεις πρέπει να γίνονται απο ειδικά εκπαιδευμένα άτομα. Εκτελούνται στην τελευταία τροχιά της κίνησης με μεγάλη προσοχή και χωρίς να επιβαρύνουν άλλες αρθρώσεις. Οι κινήσεις του βοηθού, πρέπει να είναι αργές, ελεγχόμενες και σε καμία περίπτωση να μην υπερνικούν την αντίσταση, που θα προβάλλει ο διατεινόμενος. Η διάταση διαρκεί απο 15 εως 30 δευτερόλεπτα. Ο βοηθός θα πρέπει να βρίσκεται σε αναπαυτική και βολική θέση και ο διατεινόμενος σε πλήρη χαλάρωση και σωστή ανατομική θέση. Καλό είναι οι αρθρώσεις να είναι ελεύθερες απο επιδέσεις και ρούχα.

Ενδείξεις

Οι παθητικές διατάσεις ενδείκνυνται μετά απο τραυματισμούς και γενικά όταν για κάποιους λόγους υπάρχει περιορισμένη ελαστικότητα των αρθρώσεων.Το εύρος της κίνησης είναι μεγαλύτερο στις παθητικές απο ότι στις ενεργητικές διατάσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.