αντιγριπικό εμβόλιο παρενέργειες | πονος στο εντερο | περιαρθριτιδα ωμου | λειχηνας

Fitness


Άλλες ονομασίες

Καλή ψυχοσωματική κατάσταση

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Fitness είναι μια συνειδητά επιδιωκόμενη κατάσταση ψυχοσωματικής απόδοσης, μέσω προπόνησης, στοχευμένης διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής, που είναι κάτι παραπάνω από απλή ευεξία.

Διαφορά της προπόνησης Fitness από την Αθλητική προπόνηση

Το Fitness δεν μπορεί να τυποποιηθεί με συγκεκριμένες τιμές, όπως μια συγκεκριμένη ικανότητα μυϊκής απόδοσης, ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου, ταχύτητα ή ταχύτητα αντίδρασης, αλλά καθορίζεται από τα προσωπικά μέτρα του καθενός, που εξαρτώνται από τα προσωπικά κίνητρα αλλά επηρεάζονται και από τις κοινωνικές τάσεις, τη μόδα και την κοινή γνώμη.

Κίνητρα για ενασχόληση με το Fitness

Τα αρχικά κίνητρα για το Fitness είναι συχνά η καλή υγεία, η λεπτή και αθλητική σιλουέτα, η γενική ικανότητα απόδοσης, η ικανότητα αντίστασης στην κόπωση και η πρόληψη ασθενειών. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων Fitness αυτά τα κίνητρα αντικαθίστανται με συγκεκριμένους στόχους που επιφέρουν μια συστηματοποίηση της προπόνησης.

Στόχοι και περιεχόμενα της προπόνησης Fitness

Πρώτος και επείγων στόχος είναι η βελτίωση της αερόβιας ικανότητας.

Δεύτερος στόχος είναι η γενική βελτίωση των ικανοτήτων δύναμης και της μυϊκής απόδοσης των μυών στήριξης του κορμού, καθώς και των μυών των άνω και κάτω άκρων.

Τρίτος στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικής ευκινησίας, δηλαδή της ευκινησίας των αρθρώσεων και της ελαστικότητας των μυών.

Τέταρτος στόχος είναι η εκμάθηση εφαρμοσμένων κινητικών δεξιοτήτων για την βελτίωση της ικανότητας καθοδήγησης και συναρμογής των κινήσεων.

Ενδείκνυται

Για όλους αρκεί το πρόγραμμα εξάσκησης να είναι εξατομικευμένο ή τουλάχιστον η εξάσκηση να γίνεται σε τμήματα ομοίων ικανοτήτων και αναγκών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.