γεωγραφική γλώσσα | μαντου | ρηξη μητρας | καρκινος μαστου θεραπευεται; | Ωτικό λοβίο | φλεβιτιδα

Δίαιτα διαρροιών - γενικές οδηγίες


Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στις περιπτώσεις διάρροιας, είναι η αναπλήρωση των χαμένων υγρών και η επαναφορά της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών. Η αναπλήρωση των υγρών μπορεί να γίνει με τη λήψη νερού, αφεψημάτων ή και ισοτονικών διαλυμάτων ώστε να επιτευχθεί παράλληλα και η αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.

Οταν είναι δυνατή η λήψη τροφής, θα πρέπει η διατροφή να βασίζεται σε ένα ήπιο διαιτολόγιο πλούσιο σε ενέργεια και πρωτεΐνες, το οποίο παράλληλα να περιέχει όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Παράλληλα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αυξημένη λήψη υγρών.

Θα πρέπει επίσης να περιοριστεί η λήψη των διαιτητικών ινών και των γαλακτοκομικών προϊόντων ανάλογα με την αιτιολογία της διάρροιας.

Σε μερικές περιπτώσεις ίσως είναι απαραίτητο να μειωθεί και η πρόσληψη λίπους.

Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό της προσλαμβανόμενης ενέργειας (50-60%) με έμφαση στο άμυλο και τους απλούς υδατάνθρακες δηλαδή λευκό ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη.

Οι πρωτεϊνες πρέπει να προέρχονται κυρίως από τρόφιμα ζωικής ώστε να λαμβάνονται πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Προτείνεται επίσης η λήψη πολλών και μικρών γευμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.