πόσο διαρκούν τα σταλδια του ύπνου | mantoux | απο πιες τροφες περνουμε λιπιδια | τι ειναι η απονευρωση

Δηλητηρίαση από το τρωκτικοκτόνο ANTU


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Το τρωκτικοκτόνο ANTU χρησιμοποιείται σε μορφή δολωμάτων, για την καταπολέμηση ποντικών και αρουραίων και είναι ισχυρά τοξικό.

Παθογένεια

Προκαλείται οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της δημιουργίας πνευμονικού οιδήματος και οδηγεί σε καρδιακή κάμψη.

Πρόληψη

Η τοξικότητα των φαρμάκων αυτών είναι υψηλή. Οι δηλητηριάσεις αυτές προκαλούνται εύκολα στα ζώα και οφείλονται είτε σε αμέλεια ή σε σκόπιμη ενέργεια (φόλα). Επίσης ο σκύλος και η γάτα μπορεί να προσλάβουν το δηλητήριο αυτό, τρώγοντας νεκρό ποντκό, που είχε δηλητηριαστεί από την ουσία.

Κλινική εικόνα

Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται την πρώτη ώρα από τη λήψη του δηλητηρίου και είναι : έμετος, σιελόρροια, ταχυκαρδία, υποθερμία και το ζώο οδηγείται στο θάνατο σε 12 περίπου ώρες

Διάγνωση

Από το ιστορικό και τα κλινικά συμπτώματα. Για τον εργαστηριακό προσδιορισμό σε νεκροτομικά ευρήματα, χρησιμοποιούνται συνήθως διάφορες τεχνικές (TLC).

Αντιμετώπιση

Δέν υπάρχει ειδικό αντίδοτο για το συγκεκριμένο δηλητήριο, αλλά εφαρμόζεται συνήθως συμπτωματική θεραπεία, με ορούς, εμετικές ουσίες (απομορφίνη) και καθαρτικά ή υποκλυσμό.

Η αλόγιστη και υπερβολική χρήση εντομοκτόνων, προκαλεί υψηλή συγκέντρωσή τους στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών εμβίων όντων και μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή στην υγεία του ανθρώπου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.