Βρογχίτιδα / άσθμα και Ayurveda

Βράζουμε για δέκα λεπτά σε άφθονο νερό ολόκληρα λεμόνια. Όταν κρυώσουν τα στίβουμε και αναμιγνύουμε τον χυμό τους με ίση ποσότητα από μέλι. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι του γλυκού κάθε μία ώρα, αφήνοντάς το για πολλή ώρα στο στόμα.

Αναμιγνύουμε στο blender ίση ποσότητα από σκόνη μαύρου πιπεριού, πάπρικας, ginger, κανέλας και γαρίφαλου και το χρησιμοποιούμε για την παρασκευή ροφημάτων.

Σκόνη από κάρδαμο μαζί με λίγη μαύρη ζάχαρη και ghee μπορεί να χρησιμοποιείται στο τέλος κάθε γεύματος, σαν “επιδόρπιο”.

Στα παιδιά είναι χρήσιμο να ετοιμάζουμε την εξής (τονωτική για τους πνεύμονες) “μαρμελάδα” και να τους δίνουμε λίγη καθημερινά: στο blender αναμιγνύουμε δέκα καθαρισμένους φρέσκους (ή και ξερούς) χουρμάδες, δέκα δαμάσκηνα, δύο κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες, από μία κουταλιά της σούπας ghee και μαύρη ζάχαρη, μισό κουτάλι του γλυκού πάπρικα και μία πρέζα πιπέρι cayenne.

Χρησιμοποιούμε τα βότανα echinacea και lobelia τα οποία κυκλοφορούν σε κάψουλες και πωλούνται ελεύθερα (χωρίς συνταγή ιατρού) στα φαρμακεία και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.

Η β-καροτίνη θα πρέπει να λαμβάνεται σε ποσότητες από 10,000 έως και 25,000 μονάδες καθημερινά, και για αρκετό διάστημα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει χρόνιο πνευμονικό πρόβλημα.

Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια από cedarwood, eucalyptus, frankincense, marjoram, orange, sandalwood, tangerine και tea tree oil.

Στα διάφορα ροφήματα (τήλιο, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, κλπ), προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι (στη μύτη του κουταλιού).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση