γλυκα για χοληστερινη | μεσοθηλιωμα | αιδοιϊκό πλέγμα | ποσες θερμιδες ειναι ενα κιλο | act hib

Μπαχάρι


Από τον κατάλογο των μπαχαρικών, δεν μπορεί βεβαίως ποτέ να λείπει το ...μπαχάρι, που όπως καταλαβαίνετε έχει δώσει το όνομά του σε όλη αυτή την κατηγορία ουσιών. Είναι αυτοφυές στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής και το έφερε στην Ευρώπη ο Κολόμβος ανακαλύπτοντάς το στην Τζαμάικα στο πρώτο του ταξίδι. Έχει μία καταπληκτική αρωματική ιδιαιτερότητα, συνδυάζοντας τόνους από πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο (δηλαδή "τέσσερα σε ένα"...) και μάλιστα οι ’γγλοι το ονομάζουν "allspice" (δηλαδή "όλα τα μπαχαρικά μαζί")!

Έχει και αυτό καυτερή γεύση και αυξάνει την Πύρινη Ενέργεια, βοηθώντας σημαντικά στην πέψη των λιπαρών ουσιών των τροφών. Χρησιμοποιείται (ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί) σε όλα ανεξαιρέτως τα φαγητά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.