ιοντοφόρεση | xolosteatwma | διαφορα απολυμανσης και αποστειρωσης | μουσταλευρια θερμιδες
20 ΑΠΡ 2001

Όροι με ειδικό ενδιαφέρον στο κείμενο:

Κρεμμύδι


Το κρεμμύδι έχει σαν προεξάρχουσα γεύση την καυτερή και ακολουθούν η όξινη και η γλυκιά. Έχει έντονη θερμαντική δράση στον οργανισμό και όταν καταναλώνεται ωμό, ερεθίζει το Vata και το Pitta, ενώ μειώνει το Kapha. Εάν μαγειρευτεί, μπορεί να μειώνει και το Vata και το Kapha (εξακολουθεί όμως να αυξάνει το Pitta).

Το κρεμμύδι έχει παραπλήσιες ιδιότητες με το σκόρδο και χρησιμοποιείται συχνά μαζί με σκόρδο σε όλες τις συνταγές μαγειρικής. Σήμερα μάλιστα έχει τεκμηριωθεί επίσημα (με ιατρικές "δυτικού τύπου" μελέτες), η δυνατότητα του κρεμμυδιού να χαμηλώνει τη χοληστερίνη του αίματος και ταυτόχρονα να αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (δηλαδή της HDL), βελτιώνοντας τον αθηρωματικό δείκτη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.