εμβολιο πνευμονιοκοκκου παρενεργειες | χοληστερινη και γλυκα | πολυτραυματιας καταγμα πυελικου

Σύκο


Τα σύκα είναι γλυκά και δροσιστικά, αλλά παράλληλα είναι και βαριά στην πέψη και αργούν να αφομοιωθούν. Αυξάνουν έντονα το Kapha ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το Vata και το Pitta. Είναι καλή πηγή σιδήρου και ακριβώς για τους δύο αυτόυς λόγους (αύξηση της Υδάτινης Ενέργειας και παρουσία σιδήρου) είναι κατάλληλη τροφή για τα παιδιά που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Τα άτομα με χαμηλή πεπτική ικανότητα από το στομάχι (μείωση του Agni), καθώς και τα άτομα με διάρροιες, θα πρέπει να αποφεύγουν τα σύκα. Δεν πρέπει επίσης να καταναλώνονται μαζί με γάλα διότι μπορεί να προκαλέσουν διάρροια. Από την άλλη πλευρά βέβαια, τα σύκα (και τα φρέσκα αλλά και τα ξερά αφού μείνουν σε νερό για ένα βράδυ) βοηθούν σημαντικά όλες τις περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

Το καλό μάσημα ενός ξερού σύκου (έτσι ώστε να σπάσουν όλα τα σποράκια του και να πολτοποιηθεί τελείως), βοηθάει σε περιπτώσεις ουλίτιδας, κάνοντας ένα καλό μασσάζ στα ούλα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.