Ποιες βιταμίνες βοηθούν για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό για τον χειμώνα;

Ο χειμώνας είναι εδώ! Μπορεί να σας απασχολεί κυρίως πόσο ζεστός είναι ο σκούφος σας ή αν είναι αρκετά πουπουλένιο το παλτό σας. Όμως, αυτά που βάζετε μέσα στο σώμα σας είναι ακόμα πιο σημαντικά για τη θωράκισή σας, και όχι τα ρούχα που σας κρατούν ζεστούς.

Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό σας να λειτουργεί κανονικά, αλλά και να προστατεύεται από απειλές, όπως τα μικρόβια. Ιδανικά, πρέπει να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σας, όμως κανείς δεν είναι τέλειος.

Για αυτό, υπάρχουν βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό για τον χειμώνα. Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι οι πιο βασικές βιταμίνες που θα σας ωφελήσουν φέτος το χειμώνα. Πάντα να έχετε υπόψιν πως πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα ή φαρμακευτικό προϊόν. 

Βιταμίνη D

Η γνωστή “βιταμίνη του ήλιου”. Το σώμα μας παράγει βιταμίνη D όταν το δέρμα μας εκτίθεται στο φως του ήλιου. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα τον χειμώνα διότι οι ημέρες είναι μικρότερες ή έχει πολύ κρύο και δεν μπορούμε να κάτσουμε έξω για πολλή ώρα. Για αυτό είναι αρκετά διαδεδομένα τα συμπληρώματα της βιταμίνης D ειδικά τον χειμώνα.

Τα οφέλη είναι πολλά — υγιή κόκαλα και αντίσταση σε πιθανές ασθένειες, αλλά και βελτίωση της ψυχολογίας. Η βιταμίνη D βρίσκεται σε κάποια τρόφιμα όπως τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, και τα μανιτάρια, αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα.

Συνεπώς, ένα συμπλήρωμα θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C θεωρείται “μαγική”! Οι περισσότεροι άνθρωποι ορκίζονται πως βοηθάει να παραμένουμε υγιείς και ευτυχισμένοι κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης. Δυστυχώς, όμως δεν ισχύει ακριβώς αυτό.

Ναι μεν η βιταμίνη C βοηθάει στη θωράκιση του οργανισμού ενάντια στα σοβαρά συμπτώματα του κρυολογήματος, αλλά όχι και στο να το απωθήσει εντελώς. Απλώς, ενισχύει τον οργανισμό. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα κράνμπερι, τα εσπεριδοειδή, οι σαλάτες, και οι πιπεριές. Ένα μήλο την ημέρα, δεν κάνει πέρα τον γιατρό, ίσως όμως ένα πορτοκάλι!

Βιταμίνη Ε

Η έλλειψη βιταμίνης Ε είναι αρκετά σπάνια, όμως αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό σας, ειδικά για το δέρμα σας. Τον χειμώνα το δέρμα μας “σκάει”, γίνεται ξηρό και αποκτάμε φαγούρα.

Για αυτό εφαρμόζουμε λοσιόν και ενυδατικές κρέμες για να το βοηθήσουμε. Όμως η βιταμίνη Ε βοηθάει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία. Δε θεωρείται ακριβώς συμπλήρωμα, όμως ενυδατικές κρέμες και λοσιόν πλούσιες σε βιταμίνη Ε θα κάνουν θαύματα για το δέρμα σας. 

Βιταμίνη Β

Μπορεί να έχετε ακούσει για τις υπερ-τροφές. Αλλά έχετε ακούσει για τις υπερ-βιταμίνες; Οι βιταμίνες Β αυτές καθώς διατηρούν την υγεία των κυττάρων και σας δίνουν ενέργεια. Ναι, βιταμίνες, στον πληθυντικό, αφού υπάρχουν πολλά είδη βιταμινών Β. Για παράδειγμα, η Β12 ενισχύει το νευρικό σύστημα, και η Β6 μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια.

Η Β1 και η Β2 επίσης κάνουν την ίδια δουλειά αλλά ενισχύουν παράλληλα και την όραση. Η Β12 συγκεκριμένα είναι πολύ ωφέλιμη για τον χειμώνα καθώς βελτιώνει τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειάς σας.

Εκτός από τα συμπληρώματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία, μπορείτε να βρείτε τη Β12 σε φαγητά πλούσια σε φυτικές ίνες, στο κόκκινο κρέας, στα λαχανικά και τις σαλάτες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση