11 οφέλη της άσκησης

Όταν ο Σωκράτης χρειάστηκε να καταπιαστεί με τη σημασία της άσκησης για τον άνθρωπο, η πρώτη σκέψη του ήταν να τη συνδέσει με την υγεία.

Αρχικά εξέφρασε την άποψη πως: «Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους» και στη συνέχεια εξήγησε πιο αναλυτικά ότι: «Η γυμναστική είναι ανώτερη από την ιατρική, διότι είναι προτιμότερο να έχει κανείς υγεία, παρά να προσπαθεί να την ανακτήσει. Παράλληλα επιφέρει την αρμονία του φυσικού κάλλους, που δεν προέρχεται από επίπλαστες μεθόδους».

Η αλήθεια είναι ότι στην εξέλιξή της η ανθρωπότητα και η επιστήμη συμφώνησαν μέσα από αλλεπάλληλες μελέτες ότι η άσκηση μπορεί να κάνει μόνο καλό και αυτό έχει να κάνει με κάθε κομμάτι της ζωής μας.

Από την ενίσχυση της διάθεσής, έως τη βελτίωση της σεξουαλικότητας, η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα και να προφυλάξει το παρόν και το μέλλον μας…

Γενικότερα λοιπόν: Θέλετε να νιώσετε καλύτερα, να έχετε περισσότερη ενέργεια και ακόμη να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας;

Τα οφέλη για την υγεία από την τακτική άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα είναι δύσκολο να αγνοηθούν. Όλοι επωφελούνται από αυτήν άσκηση, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σωματική ικανότητα. Ένας απλός περίπατος είτε γυμναστική με απλά ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΙΚΗΣ και ένα ΣΤΡΩΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ είτε άσκηση με τα πιο ακριβά και σύνθετα ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, θα σας ωφελήσει ποικιλοτρόπως!!

Ή ακόμα, για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης, απλώς γίνετε πιο δραστήριοι όλη την ημέρα σας. Ανεβείτε τις σκάλες αντί να μπείτε στο ασανσέρ ή κάντε τις δουλειές του σπιτιού σας. Η συνέπεια είναι το κλειδί.

Γενικά η άσκηση:

ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ
ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ

ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ

Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά εάν έχετε ανησυχίες για την φυσική σας κατάσταση, δεν έχετε ασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχετε χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή αρθρίτιδα και να εμπιστευθείτε personal trainers και γυμναστές με επιστημονικό υπόβαθρο.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση