τι πρεπει να τρωμε οταν εχουμε χοληστερινη και τριγλυκεριδια | Εμβολη αμνιακου υγρου | τι ειναι ακροαστικα

Πικρή γεύση - tikta


Γενικά χαρακτηριστικά

Η πικρή γεύση σχετίζεται με τα Ριζώματα του Αιθέρα και του Αέρα και οι ποιότητές της είναι το ελαφρύ (laghu), το κρύο (sita), το στεγνό (ruksha) και το λεπτό (sukshma). Το κύριο χαρακτηριστικό της πικρής γεύσης είναι ότι "ισοπεδώνει" όλες τις υπόλοιπες και τις εξουδετερώνει.

Δυναμώνει το Vata και μειώνει το Pitta και το Kapha, έχοντας καταβολική και "ξηραντική" δράση μέσα στον οργανισμό.

Ελαττώνει την παραγωγή σάλιου, στεγνώνει και καθαρίζει το στόμα και διεγείρει την όρεξη αλλά και την πέψη, ενώ παράλληλα καθαρίζει και το αίμα από διάφορες τοξίνες.

Τα χημικά συστατικά που δίνουν την πικρή γεύση είναι τα αλκαλοειδή και οι γλυκοσίδες που περιέχονται στα τρόφιμα με πικρή γεύση.

Μειώνει τον μυϊκό ιστό (Mamsa), τον λιπώδη ιστό (Medas) και τον νευρικό (Majja), και στη διαδικασία της πέψης απορροφά και στεγνώνει το Kapha του πεπτικού συστήματος που εμφανίζεται σαν βλέννη και έτσι η πέψη προχωρά πολύ γρηγορότερα.

Η πικρή γεύση με το στοιχείο του Αέρα που περιέχει, καθαρίζει τα κανάλια του σώματος (srotas) και ταυτόχρονα στεγνώνει τα τοιχώματά τους από εναποθέσεις βλέννης που τα μπλοκάρει, ενώ με το στοιχείο του Αιθέρα, "δημιουργεί χώρο" και έτσι όλα τα κανάλια λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.