ρουθουνια μυτης | παράνοια και παρανοϊκή προσωπικότητα | hib εμβολιο | πως γίνεται η απονεύρωση δοντιών

Αλμυρή γεύση - lavana


Γενικά χαρακτηριστικά

Η αλμυρή γεύση δίνεται κυρίως από τα μεταλλικά άλατα που υπάρχουν στις διάφορες τροφές. Σαν γεύση δημιουργείται από τα Στοιχεία του Ύδατος και του Πυρός και στον οργανισμό αυξάνει τις Ενέργειες Kapha και Pitta, ενώ μειώνει το Vata. Μπορεί και αυξάνει την έκκριση του σάλιου και ανοίγει την όρεξη.

Αυξάνει την πεπτική ικανότητα διεγείροντας τη Φωτιά (Agni) της πέψης και δίνει χαρακτηριστική νοστιμάδα στις τροφές που καταναλώνει ο άνθρωπος. Οι βασικές ποιότητες είναι το βαρύ (guru), το λιπαρό (snigdha), το θερμό (ushna) και το οξύ (tiksna).

Γίνεται αισθητή κυρίως στην άκρη της γλώσσας, αλλά και στο λαιμό, σαν μια αίσθηση διαπεραστικής και ταυτόχρονα λεπτής ζέστης.

Η παρουσία της αλμυρής γεύσης, άρα και των αλάτων μέσω των οποίων εκδηλώνεται, αυξάνει την κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό, έτσι ώστε να διατηρείται πάντα μια σταθερή αναλογία. Τα ίδια τα μεταλλικά άλατα είναι εύκολα διαλυτά και υγροσκοπικά. Είναι απαραίτητα στοιχεία για τη Ζωή και χωρίς αυτά κανένα κύτταρο του σώματος δεν θα μπορούσε όχι μόνο να λειτουργήσει, αλλά ούτε καν να υπάρξει.

Η αλμυρή γεύση έχει καταβολική δράση στον οργανισμό, έχει ελαφρά καθαρκτικές ιδιότητες και ελαττώνει τα αέρια του πεπτικού σωλήνα. Καθαρίζει όλα τα κανάλια (Srotas) του οργανισμού διότι με την ποιότητα του Ύδατος που περιέχει διαλύει όλες τις τοξίνες που έχουν κατα καιρούς εναποτεθεί, ενώ στη συνέχεια με την ποιότητα του Πυρός κατακαίει και αποβάλλει τελικά αυτά τα τοξικά απόβλητα από το σώμα.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται η αλμυρή γεύση;

Χρησιμοποιείται σε καταστάσεις με ανορεξία, εκεί που χρειάζεται βελτίωση της πεπτικής λειτουργίας όπως σε δυσπεψία, δυσκοιλιότητα και επίσης σαν απόχρεμπτικό σε αύξηση της βλέννης του αναπνευστικού συστήματος.

Αντενδείκνυται σε καταστάσεις με διαταραχή της Ενέργειας Pitta, όπως θα συμβεί σε διάφορα δερματικά προβλήματα, σε φλεγμονές, στην υψηλή αρτηριακή πίεση, σε αιμορραγικές διαθέσεις και στην γαστρίτιδα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.