Pilates: Η άσκηση που κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό

Μέσα από την άσκηση πιλάτες δημιουργούνται πολλαπλά οφέλη, καθώς εκτός από την σωματική άσκηση άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι η ψυχική τόνωση. Η αναπνοές και η ροή των κινήσεων διαμορφώνουν μια πνευματική ισορροπία που βοηθά στο άγχος της καθημερινότητας.

Ξεκινώντας pilates 2-3 φορές την εβδομάδα από τον πρώτο μήνα θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο καλά τόσο σωματικά όσο και σε πνευματικό επίπεδο. 

Η προπόνηση ξεκινά μαθαίνοντας αναπνοές, καθώς όλες οι ασκήσεις να βασίζονται πάνω σε αυτές. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος γνώσεις γυμναστικής, για να ξεκινήσει, αρκεί να έχει διάθεση για άσκηση. 

Μαθαίνοντας την σωστή μέθοδο αναπνοής, το επόμενο βήμα είναι ο συνδυασμός της με κίνηση. Οι πρώτες ασκήσεις είναι απλές και επικεντρώνονται συνήθως στον κορμό, καθώς το πιλάτες είναι αρκετά γνωστό για την ενδυνάμωση των κοιλιακών αλλά και των ραχιαίων.

Οι κοιλιακοί δημιουργούνται δύσκολά και καταστρέφονται εύκολα, ενώ οι ραχιαίοι όσο σημαντικοί κι αν είναι οι πιο πολλοί δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή.

Γι’ αυτό κι όλας, όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει αυτού του είδους την προπόνηση που επικεντρώνεται σε μέρη του σώματος που θέλουν να γυμνάσουν πιο πολύ, ώστε να  δουν πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα για το pilates στα Fitness Training Gyms.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση