προκαρδιο αλγος | φλεγμονη στο εντερο | πως πεφτει η τρανσαμιναση; | μετωπιαία κολπίτιδα

Ομοιοπαθητικά Φάρμακα


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Τα Ομοιοπαθητικά Φάρμακα είναι ουσίες που βρίσκονται στη Φύση (προέρχονται αυτούσιες από το ορυκτό, το φυτικό και το ζωϊκό βασίλειο), δεν παρασκευάζονται δηλαδή σε κάποιο χημικό εργαστήριο.

Λόγω δε της συνεργασίας τους με τους αμυντικούς μηχανισμούς του ανθρώπου, δεν έχουν καμμία απολύτως παρενέργεια και ούτε συνηθίζονται από τον οργανισμό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε εγκύους, βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, κλπ. Ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της Ομοιοπαθητικής δεν έχει αποσυρθεί φάρμακο λόγω παρενεργειών ή εθισμού. Επίσης εάν ο ασθενής χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα κάποιο συμβατικό/χημικό φάρμακο, δεν θα παρουσιαστεί οποιαδήποτε αντίδραση ή παρενέργεια, απλώς μειώνεται η δράση του Ομοιοπαθητικού Φαρμάκου.

Τα Ομοιοπαθητικά Φάρμακα (μετά από την ειδική κατεργασία στην οποία υποβάλλονται η οποία ονομάζεται Δυναμοποίηση), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες ουσίες και δεν πρέπει να παραμένουν στον ήλιο, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο ψυγείο ή σε περιβάλλον με έντονες οσμές, διότι εξασθενίζουν (το φαινόμενο αυτό ονμάζεται Αντιδότηση).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.