Ομοιοπαθητικά Φάρμακα

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Τα Ομοιοπαθητικά Φάρμακα είναι ουσίες που βρίσκονται στη Φύση (προέρχονται αυτούσιες από το ορυκτό, το φυτικό και το ζωϊκό βασίλειο), δεν παρασκευάζονται δηλαδή σε κάποιο χημικό εργαστήριο.

Λόγω δε της συνεργασίας τους με τους αμυντικούς μηχανισμούς του ανθρώπου, δεν έχουν καμμία απολύτως παρενέργεια και ούτε συνηθίζονται από τον οργανισμό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε εγκύους, βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, κλπ. Ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της Ομοιοπαθητικής δεν έχει αποσυρθεί φάρμακο λόγω παρενεργειών ή εθισμού. Επίσης εάν ο ασθενής χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα κάποιο συμβατικό/χημικό φάρμακο, δεν θα παρουσιαστεί οποιαδήποτε αντίδραση ή παρενέργεια, απλώς μειώνεται η δράση του Ομοιοπαθητικού Φαρμάκου.

Τα Ομοιοπαθητικά Φάρμακα (μετά από την ειδική κατεργασία στην οποία υποβάλλονται η οποία ονομάζεται Δυναμοποίηση), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες ουσίες και δεν πρέπει να παραμένουν στον ήλιο, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο ψυγείο ή σε περιβάλλον με έντονες οσμές, διότι εξασθενίζουν (το φαινόμενο αυτό ονμάζεται Αντιδότηση).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση