Νέα ελπιδοφόρα φάρμακα για τον καρκίνο του προστάτη

Δύο νέα φάρμακα, που χορηγούνται με τη μορφή δισκίων σε άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, επιβράδυναν σημαντικά την εμφάνιση των μεταστάσεων στα οστά και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των ασθενών, επιβεβαίωσαν αμερικανοί και βρετανοί επιστήμονες.

Περίπου το 30% των κρουσμάτων καρκίνου του προστάτη κάνουν μετάσταση στα οστά, η οποία είναι εξαιρετικά επώδυνη, καθιστά τον άρρωστο ανήμπορο, ενώ αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου σε τέτοιες μορφές καρκίνου.

Δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 37ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας στο Σαν Φρανσίσκο δείχνουν ότι μπορεί να επιτευχθεί επιβράδυνση στις καρκινικές μεταστάσεις, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών και να παραταθεί η ζωή τους.

‘Τα δύο νέα φάρμακα δείχνουν ότι ανακουφίζουν πρόσκαιρα από τους πόνους του μεταστατικού καρκίνου στα οστά, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου’, υπογράμμισε η δρ. Ντέμπορα Κίμπαν, του αντικαρκινικού κέντρου Αντερσον, του πανεπιστημίου του Τέξας.

Ο καρκίνος του προστάτη, αν και είναι ο πιο διαδεδομένος, με 198.000 νέα κρούσματα ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή το 15,6% όλων των καρκίνων, είναι πέμπτος στα ποσοστά θνησιμότητας με 31.500 θανάτους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση