Μικρότερη αποζημίωση γιατί είναι …όμορφη

Εκπληξη προκάλεσε στην αυστραλιανή κοινή γνώμη η απόφαση δικαστηρίου της Δυτικής Αυστραλίας που μείωσε την αποζημίωση που δικαιούτο 39χρονη χήρα η οποία έχασε τον άντρα της σε δυστύχημα, γιατί ο δικαστής έκρινε ότι είναι όμορφη και οι προοπτικές να παντρευτεί και να ξαναφτιάξει τη ζωή της είναι καλές!

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα αν η χήρα κ. Τερέζα ντε Σάλες ήταν καλλονή. Τότε, ίσως να κατέληγε με μερικά “ψίχουλα” ή και να αναγκαζόταν να δουλεύει σ’ όλη της τη ζωή υπερωρίες για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Έτσι όπως είναι όμως της έκοψε μόνο 20% από την αποζημίωση που δικαιούτο να πάρει μετά το θάνατο του άντρα της γιατί την έκρινε απλά ”νοστιμούλα” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια δηλώνει ότι έχει πολύ θυμώσει και θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου για ν’ αλλάξει η νομοθεσία που συνδέεται με την περίπτωσή της και την οποία κληρονόμησε η Αυστραλία από τη…Βρετανία!

Ο νόμος αυτός πάει πίσω στο 1863 και η μόνη τοπική κυβέρνηση στην Αυστραλία που άλλαξε τη νομοθεσία αυτή είναι στη Βόρεια Επικράτεια. Όλες οι άλλες πολιτείες έχουν τον ίδιο ζοφερό νόμο.

Την ερχόμενη Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπέρα θα αποφασίσει αν θα τον διαγράψει, όπως έκανε η Αγγλία πριν τρεις δεκαετίες.

«Ποιος τους είπε ότι θέλω να ξαναπαντρευτώ›, είπε θυμωμένη η χήρα Τερέζα. «Ακόμη κι αν το κάνω, δεν τους πέφτει λόγος. Είναι δική μου, προσωπική επιλογή. Το να λέει ένας δικαστής «είναι όμορφη, ας κόψουμε κάτι› είναι, το λιγότερο, γελοίο. Ακόμη κι αν είχα τέσσερα χέρια και μωβ βούλες, τί τον ενδιαφέρει; Η αποζημίωση, είναι αποζημίωση και πρέπει να δίνεται ακέραιη, 100%.

Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που δε θα τολμούσαν να κάνουν αυτό που κάνω εγώ τώρα. Γι’ αυτό και οφείλω να αγωνιστώ και για κείνες. Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να επιτύχω την αλλαγή του νόμου.

Είναι αφάνταστα δύσκολο για μια γυναίκα, που χάνει τον άντρα της, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Το τελευταίο που σου χρειάζεται, ιδιαίτερα αν τον χάσεις κάτω από τραγικές συνθήκες, είναι να σε βλέπουν μ’ ένα τρόπο που σε υποτιμά σαν άνθρωπο. Να ζυγίζουν το ποσό της αποζημίωσης με την εξωτερική σου εμφάνιση›.

Να σημειωθεί ότι ο άντρας της Τερέζας Ντε Σάλες πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να φτιάξει μια χαλασμένη βαλβίδα σε δεξαμενή. Έχει δυο παιδιά, μια κόρη 14 χρόνων και ένα αγόρι 11.

Το ποσό που της δόθηκε είναι 600 χιλιάδες δολάρια (Αυστραλίας) μετά την αφαίρεση 20% από το ολικό ποσό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση