Ενεργοποίηση της επιτροπής παρακολούθησης χημικού πολέμου

Την ενεργοποίηση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας που ασχολείται με τα θέματα που αφορούν το χημικό και μικροβιολογικό πόλεμο, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την υγειονομική κάλυψη της Ολυμπιάδας, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί πανικός στον κόσμο, καθώς η ενεργοποίηση της επιτροπής αυτής έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα και εντάσσεται στα πλαίσιο, των μέτρων που παίρνουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, μετά το πολλαπλό χτύπημα των τρομοκρατών στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία της πολυκλινικής ολυμπιακού χωριού που θα καλύψει τις ανάγκες 16.000 αθλητών και συνοδών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και αυτές άλλων 6.000 αθλητών και των συνοδών τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στην πολυκλινική θα υπάρχουν εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επειγόντων περιστατικών, εργαστήρια, απεικονιστικά εργαστήρια και αξονικοί τομογράφοι, καθώς και ένα ειδικά εξοπλισμένο κέντρο αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Πολυκλινική θα λειτουργήσει ως κέντρο αστικού τύπου και θα χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όσων ανθρώπων θα έχουν πάρει μέσω της Εργατικής Κατοικίας διαμερίσματα στο Ολυμπιακό Χωριό.

Αναφερόμενος στα προγράμματα πρόνοιας που έχουν εκπονηθεί ο υφυπουργός Πρόνοιας κ. Θάνος, που συμμετείχε στην συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι το 2002 θα έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό ο προνοιακός χάρτης και θα είναι πλέον ορατά τα αποτελέσματα πολύ σημαντικών προγραμμάτων όπως αυτό της βοήθειας στο σπίτι, ενώ εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα 80 νέα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Μέσα στο πρόγραμμα αυτό έχει συμπεριληφθεί και η ίδρυση 400 νέων παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση