Παιδί: Από θύμα του πολέμου αγγελιοφόρος της ειρήνης

Παιδί: Από θύμα του πολέμου αγγελιοφόρος της ειρήνηςΑν η παιδική ηλικία αποτελεί τη βάση που χτίζεται η ανθρώπινη προσωπικότητα, τότε το συλλογικό υποσυνείδητο του πλανήτη κρύβεται μέσα στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας. Ποιό όμως μπορεί να είναι το μέλλον ενός πολιτισμού όταν τα παιδιά αντί για μπάλες κρατούν χειροβομβίδες, όταν σε τελική ανάλυση αντί να μετρούν τα άστρα μετρούν κάλυκες; Το πως τα παιδιά από θύματα του πολέμου θα γίνουν αγγελιοφόροι της ειρήνης αποτελεί τον κεντρικό άξονα του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Ιδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια στις 24 και 25 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο συνέδριο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο, όπως η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης κ. Jody William, η πρύτανης κ. Ε. Αρβερέλ, ο γιατρός του κόσμου κ. Θ. Ρόζενμπεργκ, κ.α.

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Ιδρύματος και πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το συνέδριο ότι σκοπός της διεθνούς αυτής συνάντησης είναι η διεύρυνση και επισήμανση τρόπων και διαδικασιών για τη διασφάλιση της προστασίας των παιδιών από τον πόλεμο, τις βίαιες διαμάχες, τις καταστροφές, τα πυρηνικά όπλα και τη ραδιενεργό μόλυνση, καθώς και η προώθηση προγραμμάτων που ευνοούν την ανάπτυξη της Παιδείας για την ειρήνη.

Απο τα βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο είναι η χρήση παιδιών στρατιωτών, η ειρηνική παρέμβαση των ιδίων των πολιτών σε εμπόλεμες ζώνες, οι προσπάθειες για την εξάλειψη των ναρκών ξηράς, η υπόθεση του απεμπλουτισμένου ουρανίου και η πρόκληση για το χτίσιμο ενός κόσμου απαλλαγμένου από τα πυρηνικά.

Ενα άλλο ερώτημα στο οποίο θα προσπαθήσει να δώσει κάποιες απαντήσεις το συνέδριο είναι , αν μπορεί να διδαχθεί η ειρήνη, αν είναι εφικτό να υπάρξει εκπαίδευση για έναν πολιτισμό απαλλαγμένο από την κατάρα του πολέμου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετήσουν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλος και Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος, και ο τ. πρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης κ. Βruce Kent.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση