θετικη στο μαντου | περιτονιτιδα | ολιστικη διατροφη τι ειναι | λαγονοψοϊτης

Η ιδέα του πολέμου στις παιδικές ψυχέςEντονη δοκιμασία προκαλεί στην ψυχή των παιδιών η ιδέα του πολέμου. Οι εικόνες καταστροφής που προσλαμβάνουν καθημερινά από τα ΜΜΕ και η αίσθηση ανησυχίας που μεταφέρεται από τους γονείς τους, προκαλούν προβλήματα στην ψυχική τους υγεία, με σημαντικές συνέπειες στη μετέπειτα ζωή τους.

Το πολύ επίκαιρο αυτό θέμα αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια Συνεδρίου, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2001, στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα «Η διερεύνηση των νέων αναγκών του παιδιού και της οικογένειας στις σημερινές νέες συνθήκες».

Το συνέδριο διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Σπύρου Δοξιάδη και τα 35α γενέθλια του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν στις 5.45 το απόγευμα του Σαββάτου, με ομιλία του Προέδρου του Ινστιτούτου, Υφηγητή Παιδιατρικής κ. Παναγιώτη Λαγού. Θα ακολουθήσει ομιλία της Διευθύντριας Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου κ. Ιωάννας Αντωνιάδου, η οποία θα αναζητήσει τους βαθύτερους άξονες σκέψης και δράσης του Σπύρου Δοξιάδη.

Στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου, θα ξεκινήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με συντονιστή τον κ. Π. Λαγό και θέμα «Το παιδί σε έναν κόσμο αδιάκοπης αλλαγής». Στη συζήτηση θα μετάσχουν ο γιατρός - συγγραφέας Αμ. Επίκουρος Καθηγητής κ. Γεράσιμος Ρηγάτος, με θέμα «Το παιδί σε περιόδους κρίσης», η Διευθύντρια Δ/νσης Οικογενειακών Σχέσεων του Ινστιτούτου κ. Ελένη Αγάθωνος με θέμα «Από το σύνδρομο του κακοποιημένου παιδιού, στα δικαιώματα του παιδιού», ο Καθηγητής Ψυχολογίας κ. Κλήμης Ναυρίδης με θέμα «Παιδί και ΜΜΕ» και ο διευθυντής του Κολεγίου Ψυχικού κ. Μάρκος Κυνηγός με θέμα «Η αποστολή του σχολείου».

Στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με συντονιστή τον καθηγητή Παιδιατρικής κ. Στέφανο Μανταγό και ομιλητές τους κ.κ. M. Petersen, Ε. Μιχελακάκη, Κ. Σούλπη, Χ. Μεγγρέλη και Α. Αντσακλή. Στη συζήτηση θα προσεγγιστούν τα μεγάλα ζητήματα, ιατρικά και δεοντολογικά, που θέτουν οι ραγδαίες πρόοδοι της Γενετικής στην αρχή του νέου αιώνα.

Ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κύρια ομιλία του συνεδρίου θα αναπτύξει τη θέση που έχουν σήμερα τα ατομικά δικαιώματα του παιδιού.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι, με συντονίστρια την Υφηγήτρια Παιδιατρικής κ. Ελένη Αδάμ και θέμα «Το σημερινό στίγμα της Παιδιατρικής και την ανάγκη στροφής της έμφασης από τη θεραπεία της αρρώστιας στην προαγωγή της Υγείας» και εισηγητές τους κ.κ. Τ. Παναγιωτόπουλο, Ειρ. Βοσκάκη, Κ. Σώκου, Ε. Αδάμ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.