Αύξηση θερμοκρασίας της γής θα οδηγήσει σε μετακινήσεις πληθυσμών

Ο αμερικανός υπεύθυνος ομάδας επιστημόνων που έχει δημιουργηθεί από τον ΟΗΕ για να μελετήσει τις επιπτώσεις στη Γη από τις κλιματολογικές αλλαγές, κ. Ρόμπερτ Ουάτσον, εκτίμησε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μας ενδέχεται “να διώξει από τα σπίτια τους δεκάδες εκατομμύρια πολίτες”.

Ο κ. Ουάτσον, που προεδρεύει της διακυβερνητικής ομάδας για τις επιδράσεις του κλίματος (IPCC) απηύθυνε την ανωτέρω προειδοποίηση στη διάρκεια επιστημονικής διάσκεψης στο Αμστερνταμ.

Η αύξηση της θερμοκρασίας και η αύξηση της στάθμης των θαλασσών θα πολλαπλασιάσει τις πλημμύρες και την ξηρασία και θα απειλήσει ακόμα περισσότερο τα μικρά νησιωτικά κράτη καθώς και τις περιοχές των Δέλτα, εκτίμησε ο κ. Ουάτσον και συνέχισε: “Το κλίμα αλλάζει συνεχώς και τα φυσικά φαινόμενα δεν επαρκούν για να εξηγήσουν το γεγονός αυτό”.

“Οι αναπόφευκτες κλιματολογικές αλλαγές είναι αποτέλεσμα των αλλόγιστων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων”, πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας:”Τελικώς η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τα αποθέματα ύδατος, την ασφάλεια των τροφίμων και γενικά την υγεία. Και παράλληλα είναι πολύ πιθανό να εξαναγκάσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”.

Η τελευταία έκθεση της οργάνωσης αυτής, που δόθηκε στη δημοσιότητα το χειμώνα αναφέρει ότι θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας από 1,4 έως 5,8 βαθμούς Κελσίου από το 1990 έως και το έτος 2010 καθώς και αύξηση της στάθμης των θαλασσίων υδάτων κατά 9 – 88 εκατοστά του μέτρου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση