διογκωμενη παρωτιτιδα | εντεριτιδα αυγο | φαρμακα διαιτης συνταγη | σκαφοειδές οστό | αποκλεισμος δεξιου σκελους

Αύξηση παρουσιάζει η εθελοντική προσφορά αίματος στη χώρα μαςΑύξηση παρουσιάζει η εθελοντική προσφορά αίματος στη χώρα μας, η οποία εισάγει μικρό ποσοστό αίματος από την Ελβετία για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της. Ωστόσο, προβλήματα στελέχωσης και έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες αιμοδοσίας στη Μακεδονία. Τα στοιχεία έδωσαν αρμόδιοι, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μεσογειακής Αναιμίας, που γιορταστηκε φέτος στις 16 Μαϊου.

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη του συνδέσμου προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας και φίλων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία "Πηγή Ζωής", μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για τη Μεσογειακή Αναιμία και για τη προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

"Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να γίνουμε αυτάρκεις και να μπορούμε να συγκεντρώσουμε τις 600.000 μονάδες που χρειαζόμαστε", δήλωσε η Ηλέκτρα Κολοκυθά-Γραμματικοπούλου, πρόεδρος του συνδέσμου, διευκρινίζοντας ότι εισάγουμε κάθε χρόνο από την Ελβετία από 25.000 έως 50.000 μονάδες αίματος, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ίδια, το ποσοστό αιμοδοσίας στη χώρα μας πριν από 10 χρόνια ήταν στο 16% και σήμερα έχει φτάσει στο 38%. Η κ. Κολοκυθά- Γραμματικοπούλου ανέφερε επίσης ότι 3.000 άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, εκ των οποίων τα 300 στη Θεσσαλονίκη αλλά ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην πρόληψη με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να γεννιούνται μόνο 10 παιδιά με την πάθηση αυτή.

Οπως τόνισε από την πλευρά της η κ. Αννα Μανίτσα, διευθύντρια αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι υπηρεσίες αιμοδοσίας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, δε διαθέτουν αρχείο των εθελοντών αιμοδοτών και έχουν ελλείψεις προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.