συστροφή σιγμοειδούς | βρογχοκηλη | ο διαβητικος τι πιεση πρεπει να εχει | πνευμονες παθησεις

Αύξηση θερμοκρασίας της γής θα οδηγήσει σε μετακινήσεις πληθυσμώνΟ αμερικανός υπεύθυνος ομάδας επιστημόνων που έχει δημιουργηθεί από τον ΟΗΕ για να μελετήσει τις επιπτώσεις στη Γη από τις κλιματολογικές αλλαγές, κ. Ρόμπερτ Ουάτσον, εκτίμησε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μας ενδέχεται "να διώξει από τα σπίτια τους δεκάδες εκατομμύρια πολίτες".

Ο κ. Ουάτσον, που προεδρεύει της διακυβερνητικής ομάδας για τις επιδράσεις του κλίματος (IPCC) απηύθυνε την ανωτέρω προειδοποίηση στη διάρκεια επιστημονικής διάσκεψης στο Αμστερνταμ.

Η αύξηση της θερμοκρασίας και η αύξηση της στάθμης των θαλασσών θα πολλαπλασιάσει τις πλημμύρες και την ξηρασία και θα απειλήσει ακόμα περισσότερο τα μικρά νησιωτικά κράτη καθώς και τις περιοχές των Δέλτα, εκτίμησε ο κ. Ουάτσον και συνέχισε: "Το κλίμα αλλάζει συνεχώς και τα φυσικά φαινόμενα δεν επαρκούν για να εξηγήσουν το γεγονός αυτό".

"Οι αναπόφευκτες κλιματολογικές αλλαγές είναι αποτέλεσμα των αλλόγιστων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων", πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας:"Τελικώς η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τα αποθέματα ύδατος, την ασφάλεια των τροφίμων και γενικά την υγεία. Και παράλληλα είναι πολύ πιθανό να εξαναγκάσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους".

Η τελευταία έκθεση της οργάνωσης αυτής, που δόθηκε στη δημοσιότητα το χειμώνα αναφέρει ότι θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας από 1,4 έως 5,8 βαθμούς Κελσίου από το 1990 έως και το έτος 2010 καθώς και αύξηση της στάθμης των θαλασσίων υδάτων κατά 9 - 88 εκατοστά του μέτρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.