Προσλήψεις και εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

Την κάλυψη 181 νέων θέσεων, εκ των οποίων οι 68 θα γίνουν στο ΠΠΝ Ρίου, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας (ΠΕΣΥ) Δυτικής Ελλάδας, κ. Σ. Θεοδωρόπουλος .

Ο κ. Θεοδωρόπουλος παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα με τις προσλήψεις είναι ιδιαίτερα έντονο για την ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα καταθέσει νέα πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση 5.000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού σε πανελλαδικό επίπεδο με σύντομες διαδικασίες.

Για το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι εξοπλίζεται με νέο σύγχρονο υλικό (καινούργια ασθενοφόρα, εκσυγχρονισμό του τηλεοασυρματικού δικτύου, τηλεϊατρική ανάπτυξη, σύνδεση με τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και έλεγχο διακομιδών), ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ στο καινούργιο σύγχρονο κτίριο, η κατασκευή του οποίου ήδη έχει ολοκληρωθεί. Στους περαιτέρω στόχους του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας είναι η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ και στην Ηλεία.

Οπως εξήγγειλε ο κ. Θεοδωρόπουλος μεταξύ αυτών είναι για το ΠΠΝ Ρίου η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ενηλίκων (ήδη έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου) η δημιουργία ΤΕΠ παίδων και ΜΕΘ παίδων.

Οι δομές αυτές θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 600 εκατ. δρχ. Τέλος, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε ότι σε 1,5 χρόνο θα είναι έτοιμο το νέο νοσοκομείο στον Πύργο Ηλείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση