Δεν προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στον Εβρο

Καθησυχαστικοί σε σχέση με τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκαν σε παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών στον Νομό Εβρου, εμφανίζονται οι γιατροί της πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Οπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για την υγεία των παιδιών, καθώς πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα που αυτοθεραπεύεται χωρίς αντιβιοτικά.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην παιδιατρική πανεπιστημιακή κλινική νοσηλεύτηκαν συνολικά δέκα παιδιά με ιογενή μηνιγγίτιδα, εκ των οποίων τα δυο διακομίστηκαν από την περιοχή της Ροδόπης. Τα περισσότερα από τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται μόνο τέσσερα περιστατικά.

Οπως επεσήμανε ο διευθυντής της κλινικής καθηγητής Ιωάννης Ανδρουλάκης, όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία που μελετήθηκαν (δηλαδή η ηλικία των παιδιών, σχολείο – νηπιαγωγείο) δεν συσχετίζουν τα περιστατικά μεταξύ τους, ενώ η έκβαση που είχαν τα περισσότερα περιστατικά υποδηλώνουν σαφώς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους γονείς, ακόμη και γι’ αυτούς που τα παιδιά τους ήταν σε επαφή με παιδιά που νόσησαν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση