στιγμα αναιμιας | Κέντρα θεραπείας ύπνου Θεσσαλονίκη | ρυτίδες έκφρασης

Εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας C στα ακριτικά νησιάΣτο πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας, εντάχθηκε εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας Τύπου C με το νέο συζευγμένο εμβόλιο MΕΝINGITEC.

Η εθελοντική αυτή εκστρατεία προληπτικής ιατρικής που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, περιλαμβάνει στο διάστημα 22/5 με 2/6, επισκέψεις ομάδας ιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών σε οκτώ ακριτικά νησιά (Φούρνους, Αγαθονήσι, Λειψούς, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Κάσο).

H μηνιγγίτιδα είναι μία σοβαρή νόσος με αιφνίδια εκδήλωση και πιθανά θανατηφόρα έκβαση. Η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες παρουσιάζει υψηλό κίνδυνο μηνιγγίτιδας τύπου C που πλήττει κυρίως μικρά παιδιά, ηλικίας κάτω των 2 ετών και εφήβους. Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η πρωτοβουλία των Φίλων της Κοινωνικής Παιδιατρικής και της WYETH που χορηγεί το εμβόλιο, δίνει στους κατοίκους των Φούρνων, Αγαθονησίου, Λειψών, Νίσυρου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Κάσου την δυνατότητα της πρόληψης. Το νέο συζευγμένο εμβόλιο MENINGITEC κυκλοφορεί κυκλοφορεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2001 παρέχει μακροχρόνια προστασία από την μηνιγγίτιδα Τύπου C, ακόμα και σε βρέφη 2 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στα ακριτικά νησιά θα εξεταστούν και θα εμβολιαστούν 1.000 παιδιά, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα χιλιάδων παιδιών της υπόλοιπης Ελλάδας που έχουν ήδη εμβολιασθεί με το MENINGITEC.

H πρωτοβουλία φορέων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, σε συνδυασμό με την ευαισθησία και την προσφορά εθελοντών και εταιριών προσφέρουν στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.