Νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε Σκωτία και Αγγλία

Το βρετανικό υπουργείο Γεωργίας επιβεβαίωσε σήμερα τον εντοπισμό κρουσμάτων αφθώδους πυρετού σε τέσσερις νέες εστίες στην Αγγλία και τη Σκωτία, ανεβάζοντας τον αριθμό των εστιών στις 36. Η νόσος εξαπλώθηκε ταχύτατα μέσα σε δέκα ημέρες από ένα σφαγείο στην κεντρική Αγγλία, στην Ουαλία, Σκωτία και βόρεια Ιρλανδία.

Στην Ιρλανδία, εξαιτίας του αφθώδους πυρετού, ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου, προστάτη άγιου της χώρας, ανακοίνωσαν οι οργανωτές. Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, επίσημη αργία για τους Ιρλανδούς, ενάμισυ εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Δουβλίνο για τους τετραήμερους εορτασμούς που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, υπαίθριες παραστάσεις και παρελάσεις.

Από την Κοπεγχάγη, η δανο-σουηδική εταιρία Αrla Foods, ο μεγαλύτερος ευρωπαικός όμιλος γαλακτοκομικών προιόντων (7,2 δισεκατομμύρια κιλά γάλακτος το χρόνο) αποφάσισε σήμερα να ακυρώσει όλες τις επισκέψεις σε αγροκτήματα και γαλακτοκομεία της Δανίας και της Σουηδίας, που ανήκουν στον όμιλο, μετά την επιδημία αφθώδους πυρετού στη Βρετανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

“Η άπαγόρευση αυτή για προληπτικούς λόγους θα ισχύσει για 14 ημέρες σε ό,τι αφορά τα γαλακτοκομεία, αλλά θα έχει απροσδιόριστη διάρκεια σε ό,τι αφορά τα αγροκτήματα. Το μέτρο αυτό ελήφθη για να μην πλήξει η νόσος τα δικά μας εκτροφεία”, επισήμανε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Περίπου 6.000 παιδιά επισκέπτονται κάθε χρόνο τα αγροκτήματα του ομίλου στη Δανία και 20.000 άνθρωποι, όλων των ηλικιών πραγματοποιούν επισκέψεις στα γαλακτοκομεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση