καρκινος οισοφαγου προληψη | ο πλακουντας ειναι χαμηλα | συμπτωματα φυματιωση | ιος τραχεια

Δεν προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στον ΕβροΚαθησυχαστικοί σε σχέση με τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκαν σε παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών στον Νομό Εβρου, εμφανίζονται οι γιατροί της πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Οπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για την υγεία των παιδιών, καθώς πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα που αυτοθεραπεύεται χωρίς αντιβιοτικά.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην παιδιατρική πανεπιστημιακή κλινική νοσηλεύτηκαν συνολικά δέκα παιδιά με ιογενή μηνιγγίτιδα, εκ των οποίων τα δυο διακομίστηκαν από την περιοχή της Ροδόπης. Τα περισσότερα από τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται μόνο τέσσερα περιστατικά.

Οπως επεσήμανε ο διευθυντής της κλινικής καθηγητής Ιωάννης Ανδρουλάκης, όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία που μελετήθηκαν (δηλαδή η ηλικία των παιδιών, σχολείο - νηπιαγωγείο) δεν συσχετίζουν τα περιστατικά μεταξύ τους, ενώ η έκβαση που είχαν τα περισσότερα περιστατικά υποδηλώνουν σαφώς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους γονείς, ακόμη και γι' αυτούς που τα παιδιά τους ήταν σε επαφή με παιδιά που νόσησαν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.