βλεφαροπτωση θεραπεια | αδένωμα | υπόταση | ανακουφιση στον ομφαλο μετα απο αεριο η' κοπρανα

178 τα κρούσματα της νόσου των λεγεωνάριων στην ΙσπανίαΟ αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ατόμων που προσεβλήθησαν από τη νόσο των λεγεωνάριων έχει διπλασιαστεί στη νοτιανατολική Ισπανία φτάνοντας τα 178, ενώ οι επιθεωρητές του περιφερειακού υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το βακτήριο της νόσου σε τέσσερις ουρανοξύστες, στο κέντρο της πόλης Μούρθια.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας, Φρανσίσκο Μαρκές ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί 178 περιπτώσεις της νόσου των λεγεωνάριων μεταξύ των 470 περιπτώσεων με συμπτώματα πνευμονίας που παρουσίασαν πολίτες, το 80% των οποίων είναι άνδρες.

Η τοπική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, αφού μετά από συστηματικές εξετάσεις του πόσιμου ύδατος διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει το μικρόβιο της νόσου στο νερό.

Η νόσος των λεγεωνάριων περιγράφηκε για πρώτη φορά πριν μερικές δεκαετίες στις ΗΠΑ με την εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων πνευμονίας σε ένα ξενοδοχείο. Τότε ανιχνεύθηκε το μικρόβιο λεγιονέλλα το οποίο είχε μολύνει τα κλιματιστικά μηχανήματα.

Η κλινική εικόνα της πνευμονίας από λεγιονέλλα χαρακτηρίζεται από αδιαθεσία, πονοκεφάλους, επίμονο ξηρό βήχα που στην συνέχεια γίνεται παραγωγικός ( με πτύελα) και άλγος στο θώρακα. Η πνευμονία μπορεί να επιπλακεί με πνευμονικό απόστημα, εμπύημα, υπόταση, νεφρική και αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.