Φωνή – ομιλία

Vata

Η φωνή των αέρινων ατόμων έχει μεγάλες εναλλαγές στη χροιά της, βραχνιάζει εύκολα, συχνα μπορεί να τρέμει και γενικά δείχνει μία έντονη αστάθεια. Συνήθως τα άτομα αυτά μιλούν γρήγορα, και είναι χαρακτηριστικό το ότι ανεβάζουν τον τόνο της φωνής τους προς το τέλος της πρότασης.

Συνεχώς αλλάζουν θέμα στη συζήτηση καθώς πιάνονται από μία λεπτομέρεια την οποία ακολουθούν και πρίν ολοκληρώσουν το νόημα ξαναξεφεύγουν ακολουθώντας μία καινούργια λεπτομέρεια, κλπ.

Είναι ομιλιτικά άτομα, καθηλώνουν το συνομιλητή τους μιλώντας συνεχώς, για κάθε θέμα, με μεγάλη άνεση και γενικά έχουν την τάση να μονοπωλούν τη συζήτηση. Δύο Vata άτομα μπορούν να συνομιλήσουν για ώρες, χωρίς τελικά να έχουν επικοινωνήσει, καθώς το κάθε ένα είναι χαμένο στη δική του σκέψη και ομιλία.

Pitta

Η πύρινη φωνή είναι σίγουρη, δυνατή, συχνά έχει έναν επιθετικό τόνο και συχνά επίσης δείχνει σημάδια ανυπομονησίας στη χροιά της. Δεν μπορεί να χαμηλώσει τον τόνο και όταν κάποιο πύρινο άτομο προσπαθεί να ψυθιρίσει, τότε ακούγεται καθαρά στην άλλη άκρη του δωματίου. Όταν μιλάει κανονικά, μπορεί να ακούγεται και στο διπλανό δωμάτιο.

Ο πύρινος τρόπος ομιλίας είναι πολύ ακριβής και συγκεντρωμένος σε ένα θέμα κάθε φορά. Ξέρουν τι θέλουν να πούν, το λένε χωρίς περιστροφές, πολλές φορές με “στρατιωτικό τρόπο” και περιμένουν το ίδιο και από τον συνομιλητή τους.

Εάν συνομιλούν με αέρινα άτομα θα κουραστούν και θα εκνευριστούν γρήγορα από τον άναρχο τρόπο ομιλίας τους, ενώ εάν τύχει να κουβεντιάζουν με υδάτινα άτομα, μπορεί να βαρεθούν και να πλήξουν μέχρι θανάτου.

Δύο πύρινα άτομα όταν κουβεντιάζουν μπορεί πολύ γρήγορα να έχουν μία εποικοδομητική και δημιουργική συζήτηση, επικοινωνούν καλά και καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, μπορεί όμως επίσης να διαφωνήσουν έντονα και να τσακωθούν καθώς και οι δύο είναι ισχυροί χαρακτήρες με άποψη γιά όλα τα θέματα.

Kapha

Η υδάτινη φωνή είναι ήρεμη, βαθιά, μελωδική, εμπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και ηρεμεί τους συνομιλητές. Είναι πολύ ευχάριστη στο άκουσμα, αρκεί να καταφέρεις να κάνεις το Kapha άτομο να αρχίσει να μιλάει.

Γενικά δεν συμμετέχουν πολύ σε συζητήσεις και όταν μιλούν είναι μόνο όταν έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν στην όλη συζήτηση. Είναι τα άτομα που θα μιλήσουν “με το τσιγκέλι”, αλλά τελικά πάντα έχουν σημαντικά πράγματα να πούν.

Θα ξεκινήσουν την κουβέντα μόνο όταν είναι σημαντικό, ενώ τα αέρινα άτομα ξεκινούν την κουβέντα με οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα, ενώ τα πύρινα μόνο όταν αξίζει τον κόπο και το όλο θέμα είναι ενδιαφέρον.

Δύο υδάτινα άτομα θα έχουν λίγα πράγματα να ανταλλάξουν, αλλά η επικοινωνία τους είναι πάντα πιό βαθειά από τις λίγες λέξεις που θα ανταλλάξουν. Κουράζονται πολύ να παρακολουθήσουν έναν αέρινο συνομιλητή, ενώ θα δυσκολευτούν αρκετά με την πειθαρχία που θα προσπαθήσει να επιβάλλει ο πύρινος συνομιλητής στη συζήτησή τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση