τι είναι οριακή διαταραχή προσωπικότητασ | υποφυση προλακτινη | δηλητηριαση απο αρσενικο συμπτωματα

AIDS και HIV λοίμωξη


Ο ιός HIV1 είναι ένας ιός που προσβάλλει τον άνθρωπο μόνον. Μολύνει τα λεμφοκύτταρα τύπου Τ4 και βαθμιαία τα καταστρέφει. Κατά την περίοδο αυτή ο ασθενής δεν έχει κανένα σύμπτωμα όμως στο αίμα ανιχνεύονται αντισώματα κατά του ιού καθώς και σωματιδια του ιού , είναι με άλλα λόγια φορέας του ιού. Βαθμιαία παρουσιάζεται λεμφοπενία, μεγάλη ελάττωση του αριθμού των Τ4 και συνολική έκπτωση του αμυντικού συστήματος. Αυτή η τελευταία φάση είναι περιγράφεται με τον όρο AIDS και χαρακτηρίζεται απο ευκαιριακές λοιμώξεις και κακοήθειες.
Το διάστημα απο την αρχική μόλυνση με τον ιό HIV μέχρι την εκδήλωση του AIDS ποικίλλει απο μήνες μέχρι χρόνια, συνήθως όμως είναι 10 χρόνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.