πολυποδας στο εντερο | σκολίωση | πολυποδα στο εντερο | ektrosi me farmaka | αρυθμια καρδιάς

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Οι γυναίκες που κυοφορούν καθώς και οι γυναίκες που πρόκειται να κυοφορήσουν στους επόμενους 3 μήνες δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο MMR. Τα εμβόλια του κίτρινου πυρετού και της πολιομυελίτιδας γίνονται σε κυοφορούσες γυναίκες μόνον όταν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος έκθεσης. Εάν δοθούν κατά τη διάρκεια της κύησης, η αναμονή μέχρι το 2ο ή το 3ο τρίμηνο κυήσεως, ελαχιστοποιεί τις θεωρητικές ανησυχίες για πιθανές συγγενείς διαμαρτίες. Για την πολιομυελίτιδα, συνιστάται περισσότερο το OPV σε σχέση με το eIPV όταν η άμεση προστασία είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυξημένο κίνδυνο στα έμβρυα από εμβόλια που περιέχουν εξασθενημένους μικροοργανισμούς ή τοξοειδή τα οποία έχουν γίνει σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης. Στα εμβόλια αυτά υπάγονται: ηπατίτιδας Α, ηπατίτιδας Β, λύσσας, τυφοειδούς πυρετού (ενέσιμη μορφή), μηνιγγιτιδόκοκκου, πνευμονιόκοκκου, τέτανου-διφθερίτιδας τοξοειδούς (τύπου ενηλίκου) και πολιομυελίτιδας (ενέσιμη μορφή). Ανοσοσφαιρίνη μπορεί να γίνει σε γυναίκες που κυοφορούν. Ειδικές πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες για την ασφάλεια του εμβολίου της χολέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για το λόγο αυτό, είναι φρόνιμο να αποφεύγουμε να εμβολιάζουμε γυναίκες κατά την διάρκεια της κύησης με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όλα τα εμβόλια μπορούν να γίνουν με ασφάλεια στα παιδιά των γυναικών που κυοφορούν και σε γυναίκες που θηλάζουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.