τρανσαμιναση | τι ειναι οι θερμιδες | afthes | μηνισκος | κορτιζονη για παλινδρομηση

Ογκοι του μέσου ωτός


Διάφοροι τύποι καλοήθων και κακοήθων νεοπλασμάτων είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στο μέσο αυτί είτε πρωτοπαθώς είτε με επέκταση από γειτονικές περιοχές είτε με μετάσταση από μακρινά όργανα (προστάτης, μαστός κ.α).

Γενικά οι νεοπλασίες στο μέσο αυτί και κυρίως οι πρωτοπαθείς είναι σπάνιες. Το παραγαγγλίωμα θεωρείται το πιο συχνό καλόηθες νεόπλασμα της περιοχής. 90% πρώτη εκδήλωση αποτελεί η βαρηκοΐα και οι εμβοές, ενώ κλινικά ανευρίσκεται ερυθρότητα πίσω από τον τυμπανικό υμένα (σημείο ανατέλλοντος ηλίου).

Καθώς αναπτύσσεται ο όγκος διατρυπά την τυμπανική μεμβράνη και προβάλλει στον πόρο. Μπορεί να προκαλέσει και παράλυση εγκεφαλικών νεύρων.

Στη διάγνωση βοηθούν απεικονιστικές μέθοδοι και η θεραπεία είναι χειρουργική με ή χωρίς ακτινοβολίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.