συνδρομο κλαϊνεφέλτερ | σε τι χρησιμευει η Lpa στον οργανισμο | οισοφαγος | stigma | τι προκαλει τις συγκαμψεις

Ερπης γεννητικών οργάνων


Άλλες ονομασίες

Έρπης τύπου ΙΙ.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, που προκαλείται από λοίμωξη απο τον ιό του έρπητος τύπου ΙΙ.

Παθογένεια

Η λοίμωξη είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη, Ο ιός μετά την εισοδό του στο σώμα προχωρά και εγκαθίσταται μόνιμα στα νευρικά γάγγλια της οσφυικής και της ιερής χώρας. Σε κάθε υποτροπή ο ιός απο εκεί κατέρχεται και εκδηλώνεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού με έλκη.

Πρόληψη

Η προφύλαξη απο την νόσο βασίζεται στην χρήση προφυλακτικού κατά την σεξουαλικη επαφή. Ας σημειωθεί οτι για να περιορισθεί η πιθανότητα μόλυνσης το προφυλακτικό πρέπει να είναι καλής ποιότητος, ελαστικό και να χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο απο την άρχη της σεξουαλικής επαφής.

Κλινική εικόνα

Κατά την πρώτη είσοδο του ιού στο σώμα παρουσιάζεται αδιαθεσία πόνος τοπικός, κνησμός δυσουρικά ενοχλήματα και διόγκωση βουβωνικών λεμφαδένων. Στις περισσότερες γυναίκες συμμετέχει η ουρήθρα και ο τράχηλος. Τα συμπτώματα υποχωρούν μετά μερικές εβδομάδες.Στο 90% των περιπτώσεων υπάρχει υποτροπές που εκδηλώνονται κυρίως με έλκη και πόνο στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό. Σπάνιες επιλοκές της νόσου είναι βλάβη του νευρικου συστήματος που προκαλεί ακράτεια ούρων και κοπράνων παραισθησίες και ανικανότητα.

Διάγνωση

Γίνεται με ανεύρεση μολυνθέντων κυττάρων απο ξέσματα της βλάβης και στην συνέχεια με ανοσοφθορισμό. Χρησιμοποιούνται και εξετάσεις αίματος που είναι χρήσιμες μόνο στην διάγνωση της πρώτης λοίμωξης.

Αντιμετώπιση

Το φάρμακο εκλογής είναι η ακυκλοβίρη συστηματικά και τοπικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.