συμπτωματα για βουλωμενες σαλπιγγες | μαντου εμβολιο συμπτωματα | αφαιρεση στομαχου

Παθήσεις του έξω ακουστικού πόρου


Ξένα σώματα

Eίναι δυνατόν να εισέλθουν στον έξω ακουστικό πόρο κυρίως σε παιδιά και να προκαλέσουν προβλήματα ειδικά αν γίνει αδέξια εξαγωγή τους. Ιδιαίτερα ενοχλητική είναι η δίοδος εντόμων τα οποία πρέπει να αφαιρούνται αφού σκοτωθούν με νερό λάδι ή οινόπνευμα.

Βύσμα κυψέλης

H κυψέλη είναι φυσιολογικό έκκριμα των αδένων του δέρματος του έξω ακουστικού πόρου. Όταν μαζέυεται αποφράσσει τον πόρο και προκαλεί βαρηκοΐα. Η αφαίρεση του πρέπει να γίνεται από γιατρό γιατί υπάρχουν περιπτώσεις επικίνδυνες π.χ χρόνια ωτίτιδα. Επειδή συχνά είναι σκληρό συνιστάται να προηγείται η ενστάλαξη σταγόνων οξυζενέ ή ελαιόλαδου για να μαλακώσει. Καλό είναι να αποφεύγονται οι μπατονέτες ειδικά στα παιδιά μια και συχνά διευκολύνουν την απόφραξη. Για τον καθαρισμό των αυτιών αρκεί το σκούπισμα της εισόδου του πόρου με μία πετσέτα.

Όγκοι

Είναι σπάνιοι και μπορεί να είναι καλοήθεις π.χ οστεώματα που συχνά παρατηρούνται σε δύτες και κολυμβητές, και κακοήθεις π.χ επιθηλιώματα, προκαλούν βαρηκοΐα αγωγής και η θεραπεία είναι χειρουργική με ή χωρίς ακτινοβολία ανάλογα το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης του όγκου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.