ολιστικη διαιτα | βρογχιτιδα και σκια σε ακτινογραφια | εμβολιο τετανου | πρηξιμο μυτης απο χτυπημα

Τοξικομανής. Μήπως πρόκειται για ατυχή όρο;


Οταν θέλει κανείς να αναφερθεί σε άτομο που κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιεί συχνά τον όρο "τοξικομανής". Το ίδιο συναντά κανείς σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, περιοδικά κλπ.

Τοξικομανής θεωρείται εκείνος που έχει την ακατανίκητη ανάγκη να χρησιμοποιεί ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών (κυρίως ναρκωτικών). Ουσιαστικά μιλάμε για το φαινόμενο του εθισμού (αδυναμία διακοπής της χρήσης και ανάγκη αύξησης της δόσης).

Ωστόσο, ούτε οι ουσίες αυτές είναι υποχρεωτικά "τοξικές" με την βιοχημική έννοια, ούτε η ανάγκη αυτή του ατόμου πληρεί τα κριτήρια του όρου "μανία", όπως περιγράφεται στην Ψυχιατρική.

Ίσως είναι λοιπόν προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται ο όρος "τοξικομανής", αλλά ο όρος "εθισμένος" ή "εξαρτημένος" για τα άτομα αυτά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.