αιτια πυρετου μετα τον τοκετο | ατελεκτασια πνευμονα καρκινος

Έξυπνοι φακοί επαφής της Google θα μετρούν το σάκχαρο

Οι φακοί θα κάνουν συνεχή μέτρηση του σακχάρου στα δάκρυα και θα ειδοποιούν, όταν οι τιμές ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν επικίνδυνα.


Πηγή: Google

Η Google ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει «έξυπνους» φακούς επαφής, που θα είναι σε θέση να μετρούν τις τιμές του σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα μικροσκοπικό ασύρματο τσιπ και ένα αισθητήρα για τη συνεχή μέτρηση της γλυκόζης, που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο στρώματα του φακού επαφής (εικόνα). Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ειδοποιεί με κάποιο φωτεινό σήμα, όταν τα επίπεδα του σακχάρου ανέβουν πάνω (ή κατέβουν κάτω) από ένα όριο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι ο διαβήτης είναι ένα τεράστιο και διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα, που επηρεάζει έναν στους 19 ανθρώπους στον πλανήτη. Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζετε οτι είναι αρκετά δύσκολο για τον διαβητικό να μετρά τακτικά το σάκχαρο, προσπαθώντας να κρατήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Εϊναι ακόμα επώδυνο, γιατί χρειάζεται να λαμβάνει μια σταγόνα αίμα τρυπώντας το δάκτυλο, για να κάνει τη μέτρηση.

Η αύξηση του σακχάρου στο αίμα έχει αρκετούς κινδύνους για την υγεία, βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους, όπως οι βλάβες στα μάτια, τα νεφρά και την καρδιά. Πρόβλημα δεν είναι μόνο η αύξηση του σακχάρου. Συχνά πρόβλημα είναι και η μεγάλη πτώση της τιμής του σακχάρου, δηλαδή η υπογλυκαιμία. Μια φίλη μας έλεγε πόσο ανησυχεί για τη μητέρα της, που κινδυνεύει από υπογκυκαιμία, ενώ οδηγεί το αυτοκίνητό της.

Ωστόσο, η Google διευκρίνισε ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά», μέχρι οι «έξυπνοι» φακοί επαφής να μπορούν να διατεθούν στην αγορά για ευρεία χρήση.

Υπενθυμίζουμε οτι η Google ανακοίνωσε πρόσφατα μια καινούργια εταιρία της με το όνομα Calico. Το αντικείμενό της είναι η Υγεία και ειδικότερα η γήρανση, οι ασθένειες που τη συνοδεύουν και τρόποι που μπορεί να αντιμετωπισθούν. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε το video:

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.