Η Google “αισθάνεται τυχερή”: κάνει search στα όρια της ζωής

Η Google ανακοίνωσε μια καινούργια εταιρία της με το όνομα Calico. Το αντικείμενό της (μη βιαστείτε να στοιχηματίσετε) είναι η Υγεία και ειδικότερα η γήρανση, οι ασθένειες που τη συνοδεύουν και τρόποι που μπορεί να αντιμετωπισθούν.

Η Υγεία είναι ένας πολύ δελεαστικός τομέας για πολλές εταιρίες και η Google δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που επιχειρεί στον τομέα Υγεία. Το Google Health ήταν μια πρώτη προσπάθεια, που όμως έληξε άδοξα.

Ανακοινώνοντας τη νέα αυτή επένδυση, o Larry Page , CEO της Google, δήλωσε: «Η αρρώστια και η γήρανση επηρεάζουν όλους εμάς και τις οικογένειες μας. Με κάποια μακροπρόθεσμη προσήλωση («a longer-term bet») γύρω από την υγειονομική περίθαλψη και τη βιοτεχνολογία, πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων». Έδωσε μάλιστα και μια αποκλειστική συνέντευξη στο TIME με τον επιβλητικό τίτλο TIME Talks to Google CEO Larry Page About Its New Venture to Extend Human Life.

Δεν παρέλειψε βέβαια να καθησυχάσει τους επενδυτές οτι η νέα επένδυση είναι πολύ μικρή σε σχέση με το βασικό αντικείμενο της εταιρίας, που είναι και παραμένει το Intenet.

Ενδιαφέρον είναι οτι CEO της νέας εταιρίας θα είναι ο Arthur D. Levinson, πρόεδρος της (κατά τα άλλα ανταγωνιστικής) Apple, όσο και της Genentech, μεγάλης εταιρίας βιοτεχνολογίας.

Νομίζω, κανείς δεν μπορεί αν αμφισβητήσει οτι το όνομα Google είναι συνώνυμο με αυτό που λέμε “καινοτομία”. Η Goοgle δεν ήταν “αποτέλεσμα marketing”, είχε και έχει κάτι πολύ ουσιαστικό να προσφέρει: ταχύτατη και αποτελεσματική αναζήτηση στο διαδίκτυο. Στην πορεία, βέβαια, λειτουργώντας μέσα στο περιβάλλον της “ελεύθερης” αγοράς έκανε πολλές εξαγορές και εξελίχθηκε στον “κολοσσό” που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Κάποια έργα της χαρακτηρίζονται με τον όρο moonshots, καθώς ο θόρυβος που δημιουργούν είναι δυσανάλογα μεγάλος με την εφαρμογή που βρίσκουν. Κατά τον Larry Page είναι εξόχως σημαντικά για την Google. Από κάποιους, βέβαια, αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη, μικρή ή μεγαλύτερη. Ως τέτοια μπορούν πιθανότατα να θεωρηθούν το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και τα περιβόητα πλέον Goggle Glasses. Να είναι άραγε και η Calico ένα από αυτά;

Οι αλγόριθμοι αναζήτησης της Google είναι πραγματικά εκπληκτικοί. Ειλικρινά, όμως, δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι θα βρεί κάτι στο καινούργιο χώρο που “ψάχνει”. Κανείς, ποτέ, δεν βρήκε κάτι…

Ποιά είναι η γνώμη σας;

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση