εκκολπωματα | επικονδιλιτιδα | ψυχογενης συχνοουρια | αγιουρβεδική ιατρική | κινεζικη ιατρικη

ΣΥΡΙΖΑ για το voucher: «Εισιτήριο Υγείας» ή «Εισιτήριο ντροπής»;Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ - τμήμα Υγείας

Σχετικά με τους ανασφάλιστους πολίτες και το «Εισιτήριο Υγείας», το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ώρα που η επίσημη ανεργία αγγίζει το 30% και ο αριθμός των ανασφαλίστων συμπολιτών μας ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια μαζί με τα εξαρτώμενα μέλη και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά), ο κ. Γεωργιάδης, μετρ της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, με επικοινωνιακά τερτίπια εντυπωσιασμού παρέα με διάφορους πρόθυμους ομοϊδεάτες του, καυχάται για την δήθεν κάλυψη των ανασφαλίστων πολιτών με το λεγόμενο «εισιτήριο υγείας».

Ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι το εν λόγω πρόγραμμα που θα μπορούσε να ονομαζόταν και «εισιτήριο της ντροπής» και υλοποιείται υποκριτικά από τους ίδιους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τις αιματηρές περικοπές και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Δεν καλύπτει το σύνολο των ανασφάλιστων πολιτών παρά μόνον 200.000 περίπου συνολικά σε διάστημα 2 ετών και βάζει περιορισμούς αναφορικά με τα κονδύλια ανά Περιφέρεια (δηλαδή για όσους φτάσουν τα διαθέσιμα χρήματα με σειρά προτεραιότητας).
  2. Βάζει πλαφόν για 3 μόνο ιατρικές επισκέψεις και έχει διάρκεια μόνο 4 μήνες.
  3. Δεν καλύπτει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας, δηλαδή νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.
  4. Δεν καλύπτει την φαρμακευτική αγωγή που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.
  5. Δεν καλύπτει το κόστος καμίας θεραπείας που μπορεί να χρειασθεί ο ασθενής.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δεν απαντά ποια βοήθεια προσφέρει στον ανασφάλιστο καρκινοπαθή που πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες, στην ανασφάλιστη έγκυο που πρέπει να γεννήσει, στα παιδιά που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας και οι γονείς τους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα για την νοσηλεία τους και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση είναι μία: Πλήρης πρόσβαση όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς στο σύνολο των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Ο επικίνδυνος μνημονιακός κατήφορος στο χώρο της υγείας πρέπει να σταματήσει γιατί οδηγεί σε γενοκτονία τον ελληνικό λαό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.