γητειες για ομορφια | περισκωληκοειδικό απόστημα | κροταφικη αγγειιτιδα | hiv συμπτωματα στομα | διαρροια

Μύδρους εξαπολύει το μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο ΕλληνικούΠηγή: Μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού

Σκοπός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, είναι να προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς. Σε σχετικό δελτίο τύπου με θέμα "Ουσιαστικές παροχές ή απλές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας; Στόχος τα κοινωνικά ιατρεία;", μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Μετά από σιωπή δύο (2) ετών το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε ξαφνικά τέλη Αυγούστου 2013 να εμφανίσει ένα πρόγραμμα με το τίτλο «κουπόνι υγείας» για τους ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μια μικρή μερίδα 230,000 ανασφάλιστων πολιτών, με διάρκεια μόνο δύο ετών, και με πολύ περιορισμένο εύρος προσφερόμενων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας- και αυτές δηλαδή κουτσουρεμένες- χωρίς καμία πρόνοια για παροχή φάρμακων ή για πιθανές ακριβές εξετάσεις, ή για δευτεροβάθμια περίθαλψη σε νοσοκομεία κλπ. Πάλι ξαφνικά στις 10 Σεπτέμβρη 2013, εμφάνισε την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και την Αρχιεπισκοπή, όπου αναφέρεται ότι θα υπάρξει δωρεάν διάθεση φαρμάκων, κοντά στη λήξη τους σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες.

Όλα αυτά την στιγμή που νοσοκομεία κλείνουν στη χώρα, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν γνωρίζουν εάν θα εργάζονται και ο ΕΟΠΠΥ να ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα συνεχίσει να υπάρχει έστω και στην οικτρή σημερινή κατάσταση ή αν θα μετατραπεί σε μίνι εργολάβο που θα μοιράζει υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους του σε ιδιώτες.

Το Υπουργείο Υγείας έχει χρέος να παλέψει για να φροντίσει τις πιο αδύναμα κοινωνικά ομάδες στο σύνολό τους και όχι να προαναγγέλλει προγράμματα που καλύπτουν μικρή μερίδα ανασφάλιστων και στη συνέχεια να εμπλέκει τις φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες θα διαθέτουν στους ανασφάλιστους και άπορους (όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη) φάρμακα 6 μήνες πριν την λήξη τους, αυτά δηλαδή που δεν μπορούν να διαθέσουν στην αγορά.

Παραθέτοντας πάντα παραδείγματα θυμίζουμε στο Υπουργείο Υγείας ένα από τα πλέον σοβαρά παραδείγματα μέχρι τώρα, όπου ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ καρκινοπαθείς που αποκλεισμένοι από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και εγκαταλειμένοι στην μοίρα τους, βρήκαν από τον προηγούμενο χρόνο ανάσα και ελπίδα ζωής στην ογκολογική κλινική του «Σωτηρία». Και αυτό γιατί όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν, άνοιξαν τις πύλες του νοσοκομείου στους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς και έκαναν ΜΟΝΟΙ τους αυτό που ΔΕΝ έκανε το κράτος. Το ερώτημα αυτή την στιγμή είναι εάν θα συνεχίσει την λειτουργία της η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κλινική που δέχεται ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ καρκινοπαθείς. Ευχόμαστε οι νέες εξαγγελίες να μην έχουν καμία επίπτωση στη λειτουργία αυτή. Εάν όμως οι φόβοι μας επαληθευτούν τότε ενημερώνουμε ότι δεν θα συναινέσουμε σε αυτό και με κινητοποίηση όλων των πολιτών που θα ενημερώσουμε με κάθε δυνατό μέσο θα αντιδράσουμε.

Οι αμφισβητήσεις μας στηρίζονται στο ότι επανειλημμένα το Υπουργείο Υγείας έχει πει ψέματα στο παρελθόν, ότι όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας (δείτε το βίντεο αυτό με τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο αλλά και το βίντεο αυτό με τον νυν εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας κ. Πάνο Ευσταθίου). Τότε έλεγαν ψέματα, και το επιβεβαιώνουν με το γεγονός ότι παίρνουν αυτά τα ελάχιστα μέτρα. Γι αυτό αναρωτώνται και τώρα οι πολίτες τι ακριβώς θέλει να κάνει το Υπουργείο Υγείας με τα ημίμετρα που παρουσιάζει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Δείτε το video:

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.