ποσες θερμιδες εχει ενα κιλο | εκτρωσεις παρενεργειες | ριτηδες | παράσιτα ηωσινοφιλια

Πώς να φροντίσω το χαμστεράκι μου


Αρχικά, όταν παίρνουμε ένα χαμστεράκι, προσέχουμε ώστε η γούνα του να είναι πυκνή και μαλακιά, να μην έχει κενά, σημάδια, ουλές και μικροτραυματισμούς. Τα μάτια του πρέπει να είναι καθαρά, ζωηρά και ευκίνητα.

Το κλουβί που θα προμηθευτούμε πρέπει να είναι μεταλλικό, λείο και χωρίς προεξοχές (για την αποφυγή μικροτραυματισμών). Αποφεύγουμε τα ξύλινα κλουβιά, διότι υπάρχει κίνδυνος να φάει κάποιο κομμάτι. Πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε η ρόδα άσκησης και το δοχείο του νερού πρέπει να είναι ειδικό ώστε να μη χύνεται νερό στο υπόστρωμα.

Πρέπει να γίνεται καθαρισμός του κλουβιού, μία με δύο φορές την εβδομάδα, με μεγάλη προσοχή ώστε να μη μας φύγει το ζωάκι την ώρα της αλλαγής του υποστρώματος και του καθαρισμού.

Τα χάμστερ είναι νυχτόβια ζώα, κοιμούνται πολλές ώρες στη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τρέχουν στη ρόδα τους.

Όταν έχουμε 2 χαμστεράκια, καλύτερα να είναι σε ξεχωριστά κλουβάκια, διότι τα ζώα αυτά είναι αρκετά επιθετικά μεταξύ τους.

Από άποψη διατροφής είναι προτιμότερο, τα ζώα αυτά να τρώνε τις έτοιμες τροφές που κυκλοφορούν στα pet shops. Οι τροφές αυτές είναι ισορροπημένες, είναι δηλαδή στη σωστή αναλογία τα διάφορα συστατικά τους. Καλό είναι η παροχή τροφής να γίνεται δύο φορές την ημέρα και κυρίως το βράδυ, επειδή όπως είπαμε το βράδυ έχουν τη βασική τους δραστηριότητα. Τα χάμστερ αποθηκεύουν την τροφή στα μάγουλά τους και με αυτό τον τρόπο τη μεταφέρουν και την κρύβουν σε διάφορα σημεία του κλουβιού τους.

Αποφεύγουμε το ζευγάρωμα, διότι μπορεί να έχουμε μικροτραυματισμούς, ενώ ο τοκετός δεν είναι πάντοτε μια εύκολη υπόθεση και μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τέλος οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάσει το ζώο, όπως διάρροια, κατάπτωση, ανορεξία, δερματικά προβλήματα κλπ, απευθυνόμαστε στον Κτηνίατρο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.