Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Πηγή: Greekcook.gr

Τα θαλασσινά, τα οποία αποτελούν σημαντικό συστατικό της ελληνικής διατροφής φαίνεται να έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Οι γαρίδες ανήκουν στα μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια) αποτελούν τα πιο ευαίσθητα από τα θαλασσινά. Πρέπει οι αρθρώσεις να είναι προσκολλημένες στέρεα στο σώμα και δύσκαμπτες, να έχουν θωρακική μεμβράνη ισχυρά τεντωμένη, κεφαλοθώρακα ανοιχτόχρωμο, χωρίς μαύρες κηλίδες. Αποτελούν τα πιο ευαίσθητα από τα θαλασσινά. Τα φρέσκα διακρίνονται από ζωηράδα σε μάτια και χρώμα και είναι σφικτά. Αν πρασινίζουν, μυρίζουν ή παρουσιάζουν χαλάρωση, μην τα αγοράσετε.

Μια απλή και εύκολη συνταγή είναι:

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε
  • 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό

Εκτέλεση:

Καθαρίζω τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι τους.

Κόβω το σκόρδο σε φετούλες και τσιγαρίζω στο λάδι το σκόρδο μαζί με τις γαρίδες για 3 λεπτά και σβήνω με ούζο. Αφαιρώ τις γαρίδες από το τηγάνι και προσθέτω το χυμό ντομάτας. Όταν η ντομάτα πιεί τα υγρά της προσθέτω πάλι τις γαρίδες για 1 λεπτό. Βάζω αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Περιχύνω με τη σάλτσα τα μακαρόνια που προφανώς έχω ήδη βράσει (εννοείται όλοι ξέρουμε πώς βράζουμε μακαρόνια ελπίζω 🙂

Αυτό ήταν!

Καλή Όρεξη!

Διαβάστε επίσης