Κηπουρική: ένας πρωτότυπος τρόπος άσκησης

Η ενασχόληση με τον κήπο δεν αποτελεί μόνο το αγαπημένο χόμπι πολλών από εμάς, αλλά και έναν συμπληρωματικό τρόπο άσκησης που μας βοηθά να ξεφύγουμε από την μονοτονία της συστηματικής προπόνησης μέσα σε ένα γυμναστήριο.

Το ξεκαθάρισμα ξερών χόρτων, το φύτεμα λουλουδιών και η περιποίηση του γκαζόν αποτελούν δραστηριότητες, που οδηγούν στην απώλεια σωματικού βάρους.

Η κηπουρική μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο άσκησης, χωρίς να σας προκαλέσει καθόλου άγχος και καμία επιβάρυνση στις αρθρώσεις, όπως θα συνέβαινε αν παίρνατε μέρος συστηματικά σε ομαδικά προγράμματα αεροβικής ή τρέχατε.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας προπόνησης έχει διπλό όφελος. Καταρχήν δυναμώνετε τον οργανισμό σας και το μυϊκό σας σύστημα μέσω της άσκησης και ταυτόχρονα πανέμορφα λουλούδια και φρέσκα λαχανικά σας ανταμείβουν για τον κόπο σας.

Η ενασχόληση με τον κήπο δεν μπορεί βέβαια να αντικαταστήσει την βασική σας προπόνηση αλλά μπορεί να την συμπληρώσει και να της δώσει μια άλλη διάσταση. Οπως σε κάθε είδος άσκησης, έτσι και στη κηπουρική είναι απαραίτητο να γίνεται προθέρμανση πριν ξεκινήσετε για την αποφυγή τραυματισμών.

Ειδικά άμα είσαστε καινούργιος ‘κηπουρός’ πρέπει να προσέξετε να μην το παρακάνετε. Μπορείτε να προγραμματίσετε τις δουλειές που έχετε να κάνετε στον κήπο και να τις τελειώσετε στο χρονικό διάστημα που δεν θα χρειαστεί να πιεστείτε.

Φροντίστε όταν σκύβετε, να διατηρείτε πάντα λυγισμένα τα γόνατα σας για να μην φορτίζονται οι αρθρώσεις. Μην ξεχνάτε να πίνετε συχνά νερό, ακόμα και αν δεν διψάτε, για την αποφυγή αφυδάτωσης.

Αμα ο καιρός είναι ζεστός, φορέστε ελαφρά ρούχα και ανοιχτόχρωμα χρώματα και μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας. Ο ήλιος δεν αστειεύεται.

Η περιποίηση του κήπου δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί σκληρή δουλειά και υπομονή. Αμα αισθανθείτε πόνους στην μέση ή σε οποιαδήποτε άλλη άρθρωση είναι καλύτερα να σταματήσετε και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση