στίγμα μεσογειακής αναιμίας | παραισθησεις διαφορες με ψευδαισθησεις | τραχειοβρογχίτιδα

Ψευδοκύηση


Γενικά

Η ψευδοκύηση είναι μία ψυχοσωματική διαταραχή, κατά την οποία μία γυναίκα θεωρεί ότι είναι έγκυος και έχει όλα τα υποκειμενικά συμπτώματα μίας εγκυμοσύνης, όπως αμηνόρροια, εμέτους, μαστωδυνία, ενώ η ίδια μάλιστα έχει την εντύπωση ότι νιώθει και τα εμβρυικά σκιρτήματα, αλλά στην ουσία πρόκειται για περισταλτικές κινήσεις των εντέρων, που οφείλονται στη διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων, λόγω άθροισης αερίων ή στην εναπόθεση άφθονου υποδόριου λίπους.

Διάγνωση

Οι γυναίκες που παρουσιάζουν την ψευδοκύηση είναι συνήθως γυναίκες μεγάλης ηλικίας, που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και έχουν ψυχολογικά προβλήματα ενώ διακατέχονται από μία έντονη επιθυμία να κάνουν παιδιά ή αντίθετα μπορεί να εμφανιστεί και σε γυναίκες που αποφεύγουν επίμονα την κύηση. Το βάδισμα των γυναικών αυτών και η γενική στάση του σώματός τους μοιάζει πολύ με αυτή της εγκύου.

Κατά την γυναικολογική εξέταση η μήτρα έχει φυσιολογικό μέγεθος και οι σχετικές δοκιμασίες της κύησης είναι αρνητικές. Τις περισσότερες φορές όμως η ασθενής αποφεύγει την ιατρική εξέταση.

Αντιμετώπιση

Με τη διαπίστωση της κατάστασης αυτής και την ανακοίνωσή της από το ιατρό προς την ασθενή, διαλύεται η πλάνη και όλα τα σημεία της υποτιθέμενης κύησης υποχωρούν. Το πρόβλημα αυτό χρειάζεται συνήθως ψυχιατρική αντιμετώπιση.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.