παραπληγια ορισμος | ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ και εντερο | τιμες χοριακης σε μυλη κυηση | ουρια και ουρικο οξυ

ΣΑΡΚΩΜΑ ΕWING


Γενικά

Το σάρκωμα Ewing αποτελεί την πιο κακοήθη μορφή νεοπλάσματος των οστών. Προσβάλει συνήθως ηλικίας 10-25 ετών, χωρίς να αποκλείεται η εμφάνιση του σε μικρότερες ηλικίες. Εντοπίζεται σε οποιαδήποτε οστά όμως προτιμά την πύελο, το μηριαίο, τη περόνη, τις πλευρές κλπ.

Διάγνωση

Κλινικά εκδηλώνεται με πόνο που προοδευτικά χειροτερεύει, διόγκωση, τοπική ευαισθησία στην πίεση και υπεραιμία των μαλακών μορίων, τα οποία δίνουν την εντύπωση φλεγμονής.

Συχνά ο ασθενής έχει πυρετό, κακουχία, καταβολή δυνάμεων, τα εργαστηριακά δείχνουν αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και της ταχύτητας καθιζήσεως που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόβλημα διαφορικής διάγνωσης από την οστεομυελίτιδα.

Η ακτινολογική εικόνα είναι χαρακτηριστική.

Οι μεταστάσεις γίνονται με τη φλεβική κυκλοφορία κυρίως στους πνεύμονες.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση γίνεται κυρίως με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία μια και ο ακρωτηριασμός δεν έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το χρόνο επιβίωσης του ασθενούς. Η πρόγνωση του σαρκώματος του Ewing είναι κακή.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.